Prémiový obsah
★★★★★
31.2K čtenářů
20 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Všechny suroviny vložíme do domácí pekárny na program Těsto zabalíme jako štrůdl a vložíme na délku do domácí
Je lepší, když těsto vytvarujete do oválného nebo kulatého tvaru už před kynutím, a vykynuté ho potom
Do pečící nádoby domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme semínka, případně můžeme přidat i jiná dle chuti a pekárnu
Nejdřív dáme do pekárny tekuté suroviny, potom mouku Pekárnu nastavit na rychlý program.
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké (máslo víka pečky mazanec opatrně vyklopíme.
Ingredience smícháme do pečící nádoby a pečeme na program "Sweet", nebo na 1. Program základní
Vše v uvedeném pořadí vložím do formy (kandovanou pomerančovou a citronovou kůru vkládáme až po signálu
Po vyklopení mazance z formy pekárny vyjmeme ze spodní Domácí mazanec z pekárny podáváme s dobrým kakaem,
Do pekárny dáme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, přidáme Mazanec z domácí pekárny pečeme v předehřáte troubě
My vás dnes mazanec naučíme s použitím domácí pekárny Na domácí pekárně zapneme program těsto a po zvukovém
Super tip.
Vejce chybí?