Prémiový obsah
★★★
29K čtenářů
55 m
Kuchař Berda
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Očištěné maso nakrájíme na plátky. Připravíme si směs s vejce, soli a rozdrcených lupínků. V této směsi
Bílek osolíme a našleháme do pěny, v jiné misce smícháme mletou papriku, sušenou petrželkou a mandle.
Šafránová vlákna rozemneme do misky. Přidáme 2 lžíce horké vody, necháme 5 minut odstát. Poté přidáme
strouhanou nivu, víno, podusíme a zahustíme strouhaným sýrem Mícháme, dokud se sýr nerozpustí.
Na oleji ze sušených rajčat orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přisypeme koření a přidáme
Salát omyjeme a nakrájíme na kousky. Dáme do mísy a poté zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali cukr
Maso osolte, opepřete. Poté jej obalte v česneku a bylinkách. V pánvi s olivovým olejem opékáme plátky