Prémiový obsah
★★★
24.3K čtenářů
30 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Cukety nakrájíme podélně, lilek na kolečka, obojí posolíme Do skleněné misky klademe střídavě plátky lilku a cukety
Cukety a lilky si nakrájíme podélně na tenké plátky a cuketou.
Lilky a cukety podélně překrojte. Hotovou směsí naplňte lilky a cukety.
Cuketu a lilky opláchneme, osušíme, nakrájíme na kolečka papriku a petrželovou nať smícháme v míse, přisypeme grilovanou
Cukety pokrájíme na plátky asi 5 - 10 mm silná, rozložíme olivový olej s kořením, touto směsí potřeme kolečka cukety
Cuketu nakrájíme podélně na plátky. Následně potřeme jím cukety a grilujeme na rozehřátém
Lilek nakrájíme podélně na tenké plátky, osolíme a
Lilek opereme a nakrájíme na kolečka. Maso podáváme s lilkem a okurkovým dipem.