Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Houby si namočíme do vody alespoň na 30 minut. Přidáme pokrájené houby a víno, vaříme dokud se tekutiny
rozpustíme zbývající lžíci másla a očištěné nakrájené houby , opepříme a dochutíme houbovým kořením a přidáme víno
Přidáme houby a česnek a mícháme 3 minuty. Pak přidáme rajčata, passatu, víno, estragon a olivy
Na cibuli dáme předem namočené houby, na ně naskládáme Okolo masa vlijeme víno, olej a podlijeme vodou cca
hrnci na oleji, pak přisypte nakrájené žampiony, houby Povařte tak 5 minut, pak vyjměte kuře, přilejte víno
pánvi rozpalte olej a osmažte na něm kuře; vsypte houby Do pánve vlijte víno a vývar (bez mouky), promíchejte
Přidáme cibuli, česnek, rozmarýn, orestujeme, podlijeme vínem a společně s houbami dusíme asi 45 minut.
Vše zalijeme buď vínem nebo vývarem, vodou či pivem Smažené houby na víně podáváme s chlebem.
nakrájíme a namočíme na chvíli do mléka, vezmeme papriku, houby Rohlík promícháme s mletým masem, vejcem, paprikou, houbami