Prémiový obsah ★★★ 8.3K čtenářů Přidat komentář

Jehněčí na šafránu

1 h 40 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Jehněčí na šafránu

  1. Budeme potřebovat několik vláken šafránu, která namočíme do 100 ml vody.
  2. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opečeme a oleji.
  3. Zalijeme smetanou, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme, dokud se veškerá tekutina nevysmaží.
  4. Pak přidáme koření (kromě šafránu), podlijeme a na mírném ohni dusíme do měkka.
  5. Nakonec ochutíme šafránovou vodou a ještě 5 minut povaříme.
  • 1 kg jehněčí maso (bez kosti)
  • 100 ml smetana (zakysaná)
  • 1/2 lžička kmín (drcený)
  • 1/4 lžička mletý zázvor
  • 1 ks mrkev
  • 1/2 lžička mletá paprika
  • 1/2 lžička kari
  • šafrán
  • sůl
  • trocha olej

Skvrny od trávy

Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.

Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.

Potřeme jím látku, necháme působit.

Pak je teprve vypereme.

Losos na šafránu
81
sandra

Losos na šafránu

Šafrán namočíme v půl deci teplé vody. Vlijeme šafrán i s vodou, část vývaru a zamícháme.

Mrkvový krém se šafránem
144
tetalenka

Mrkvový krém se šafránem

Očistíme mrkev a cibuli. Cibuli osmahneme na másle. Přidáme kousky očištěné a oloupané mrkve. Poté přidáme

Rizoto se šafránem a cuketou
7.3K
Kuchař Berda

Rizoto se šafránem a cuketou

Vývar zahřejeme, rozdrobíme šafrán a ve vývaru ho rozmícháme

Tuřínový krém s lososem a šafránem
26
julie

Tuřínový krém s lososem a šafránem

rozmixujeme, dochutíme, přidáme smetanu a špetku šafránu

Linguine s kuřecím ragú cuketami a šafránem
269
jardagurman

Linguine s kuřecím ragú cuketami a šafránem

Zaprášíme moukou a zalijeme mlékem v němž jsme namáčeli šafrán

Těstovinový salát se šafránem a ovčím sýrem
2.9K
Kuchař Berda

Těstovinový salát se šafránem a ovčím sýrem

pepřem, zalijeme pomerančovou šťávou smíchanou se šafránem

Šafrán
591
Kuchyně Lidlu
★★★★

Šafrán

Jehněčí roláda
64
redakceTerka
★★★

Jehněčí roláda

Maso omyjeme a osušíme. Na pracovní ploše maso nařízneme na co největší plát, osolíme, opepříme a připravíme

Jehněčí se šalotkami
188
redakceTerka

Jehněčí se šalotkami

Z jehněčího masa odřízneme tučné části a kůži nařízneme

Jehněčí musaka
12.3K
Kuchař Berda

Jehněčí musaka

Jehněčí maso umeleme.

Jehněčí špízy
14.4K
Kuchař Berda

Jehněčí špízy

Mleté jehněčí maso dáme do mísy a smícháme s nakrájenou

Jehněčí po indicku
17.4K
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí po indicku

Cibuli nakrájíme, a orestujeme za rozpáleném tuku. Pak přidám všechno koření, sůl a maso nakrájené na