Prémiový obsah
★★★
8.3K čtenářů
1 h 40 m
Kuchař Berda
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Šafrán namočíme v půl deci teplé vody. Vlijeme šafrán i s vodou, část vývaru a zamícháme.
Očistíme mrkev a cibuli. Cibuli osmahneme na másle. Přidáme kousky očištěné a oloupané mrkve. Poté přidáme
Vývar zahřejeme, rozdrobíme šafrán a ve vývaru ho rozmícháme
rozmixujeme, dochutíme, přidáme smetanu a špetku šafránu
Zaprášíme moukou a zalijeme mlékem v němž jsme namáčeli šafrán
pepřem, zalijeme pomerančovou šťávou smíchanou se šafránem
Maso omyjeme a osušíme. Na pracovní ploše maso nařízneme na co největší plát, osolíme, opepříme a připravíme
Cibuli nakrájíme, a orestujeme za rozpáleném tuku. Pak přidám všechno koření, sůl a maso nakrájené na