Prémiový obsah ★★★ 20.4K čtenářů Přidat komentář

Pečený králík na víně

1 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Pečený králík na víně

  1. Zadní část králíka očistíme, odblaníme, omyjeme a proložíme nudličkami slaniny.
  2. Rozmícháme máslo se sardelovou pastou, mletým pepřem, natřeme jím králíka zvenku i zevnitř a osolíme.
  3. Dáme na pekáč, podlijeme červeným vínem, vodou a pečeme v troubě.
  4. Během pečení podléváme zbytkem vína.
  5. Upečeného králíka vyjmeme, nakrájíme na porce, šťávu zaprášíme moukou, podlijeme vlažnou vodou, přidáme kousek másla a necháme vařit.
  6. Potom přecedíme, krátce povaříme a vložíme králíka zpět.
  • zadní králičí maso
  • slanina (uzená)
  • máslo
  • sardelová pasta
  • mletý pepř
  • červené víno
  • sůl
  • mouka (hladká)

Vodní kámen

Usazenin v koupelně se nejlépe zbavíme, když na postižená místa přiložíme utěrku namočenou v octu a necháme vše pár hodin, nejlépe celou noc, působit.

Pečený králík na víně s kedlubnami
6.7K
Kuchař Berda
★★★

Pečený králík na víně s kedlubnami

Každou porci králíka protkneme proužky uzené slaniny potřeme medem, okořeníme a v pekáči zalijeme bílým vínem

Pečený králík na víně s červeným zelím
355
anet.ruzicka

Pečený králík na víně s červeným zelím

nakrájenou cibuli, slaninu, kousek másla a přilijeme bílé víno Pečeného králíka podáváme s dušeným červeným zelím,

Králík na cibuli a víně
307
nikolka

Králík na cibuli a víně

opepříme, ochutíme tymiánem, podlijeme masovým vývarem, vínem

Králík na bylinkách a víně
147
redakceTerka
★★★

Králík na bylinkách a víně

Podlijeme vínem a pečeme na 200°C asi 30 minut, potom Při pečení podléváme výpekem.

Králík na bílém víně
1.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Králík na bílém víně

Králíka naporcujeme a okořeníme solí a pepřem. začne zlátnout přidáme nakrájenou cibuli a přilijeme víno

Králík na bílém víně
1.5K
Redakce Recepty.eu

Králík na bílém víně

Králíka naporcujeme a okořeníme solí a pepřem. začne zlátnout přidáme nakrájenou cibuli a přilijeme víno

Velikonoční králík na víně a koření

Naporcovaného králíka osolte, opepřete a obalte v hladké Maso zalijte vínem, vývarem, přidejte rozmarýn a duste

Králík dušený na červeném víně
234
redakceTerka

Králík dušený na červeném víně

Králíka omyjeme a naporcujeme. V míse smícháme víno, ocet, a cukr.

Králík na bílém víně s knedlíčky
346
Redakce Recepty.eu
★★★

Králík na bílém víně s knedlíčky

Příprava masa: Králíka opláchneme, naporcujeme, osolíme Maso podlijeme polovinou vína a upečeme doměkka.

Pečený divoký králík
7.5K
Kuchař Berda
★★★

Pečený divoký králík

Pak králíka obložíme několika plátky uzené slaniny Během pečení maso podle potřeby podléváme.

Pečený králík na smetaně
26.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Pečený králík na smetaně

Králíka vložíme do pekáčku a potřeme teplou marinádou Pekáček přikryjeme alobalem a v průběhu pečení potíráme

Králík pečený na slanině
19.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Králík pečený na slanině

Do základu vložíme králíka, osolíme, mírně podlijeme Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou.