Prémiový obsah
★★★
17.8K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Přes noc je ponořte do studené vody a trochu osolte.
Ráno budou čerstvá a pevná na dotek.
V míse smícháme všechny tři ingredience a rukou rozdrobíme. Posypeme připravený koláč nebo buchtu a upečeme
Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát. V misce si smícháme tvaroh s cukrem, dle chuti ochutnáme
Smícháme mouku s práškem do pečiva a vmícháme ji do tvarohové rozložíme vrstvu nahrubo nastrouhaných jablek a posypeme drobenkou
Připravíme si drobenku z mouky, másla a prášku do pečiva Rebarboru posypeme drobenkou a pečeme při 180°C asi
ho na vymazaný plech, rovnoměrně po něm rozdělíme tvarohovou Na drobenku smícháme 100 g másla, 150 g mouky, 50 g
rozpuštěné a trošku cukru a likéru a vypracujeme drobenku těsto natřeme tvaroh, uhladíme, dáme jablka, posypeme drobenkou
Suroviny na drobenku vložíme do mísy a prsty zpracujeme Poklademe nakrájenými švestkami a posypeme připravenou drobenkou
Na korpus rozdrtíme sušenky, smícháme s máslem a mandlemi. Směs namačkáme do máslem vymazané formy. Odložíme
Vejce na korpus smícháme v hluboké míse a poté těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Upečeme dozlatova
Na těsto nalijeme rovnoměrně tvarohovou náplň. Rozlijeme po povrchu moučníku, vložíme do vyhřáté trouby
Nejdříve připravíme těsto smícháním mandlové mouky, změklého másla, třtinového cukru, vejcí a vanilkového
Tento moučník jsem vyzkoušela a je naprosto geniální, jen se mi zdál dostatečně sladký na to, abych ho ještě cukrovala a zdobila čokoládou. Jinak opravdu doporučuji, stojí za to jej vyzkoušet.