Pokud slupky na česneku drží víc, než se nám hodí, položíme stroužek česneku na prkénko a plochou stranou nože zmáčkneme.
Slupky pak půjdou lépe odstranit.
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mascarpone, tvaroh, rum a nakonec vše lehce promícháme s ušlehanou šlehačkou
Do mísy dáme jeden kelímek sladké smetany, jeden kelímek zakysané smetany a dvě pomazánková másla bez
Smetanu vyšleháme do pěny a smícháme s Mascarpone a cukrem dle chuti. Připravíme si uvařenou silnou černou
Nachystejte si kulatou formu o průměru 24 cm. Na pečící papír si obkreslete dno kulaté formy, vystřihněte
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Šlehačku vyšleháme s mascarpone, cukrem a vanilkovým extraktem
Troubu předehřejeme na 180 °C a formu vyložíme pečícím papírem. Bílky oddělíme od žloutků. Do bílků dáme
Jablka nakrájíme nadrobno a v hrnci je s 1 hrnkem vody a 2-3 lžícemi cukru vaříme do změknutí 15-20 minut
Máslo s cukrem, ztužovačem, jednou lžící whisky a smetanou vyšlehat do husta (pomužte si utěrkou, nebo
Uvařenou kávu smícháme s likérem Amaretto. Poté vyšleháme žloutky s cukrem ve vodní lázni. Smetanu vyšleháme
V hlubokém talíři si připravte 150 ml kávy, nechte ji vychladnout a přidejte do ní amaretto. Oddělte