Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Mouku si dáme do mísy, přidáme máslo, cukr, sůl a zpracujeme na drobenku. Přidáme mléko, žloutek a těsto
Promícháme mouku, vločky, cukr a máslo a vytvoříme drobenku. Jablka oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na
Formu si vyložíme pečícím papírem, vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Vejce lehce osolíme a vyšleháme
placku a nakrájíme proužky, které pokládáme přes koláč rozšlehaným vejcem a pečeme na 170 C asi hodinu, dokud koláč
na pomoučeném válu na plát větší, než je forma na koláč Povrch koláče pokryjeme jablečnou směsí a pečeme 30
Jablečnou náplň připravíme tak, že jablka oloupeme, Necháme chvíli vychladnout a potom tuto jablečnou náplň
Smícháme sypké ingredince a přidáme postupně vejce. Těsto naředíme mlékem a dobře rozmícháme, aby v něm
kavárny i doma a provoňte i Vaši kuchyň klasickým jablečným Na těsto naneste jablečnou směs.