Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Mouku s cukrem, droždím, solí, vejci, kůrou, olejem a rozehřátým tukem na pečení zaděláme vlažným mlékem
Uděláme kvásek. Na vál dáme mouku, změklý tuk a vejce. Přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme
Mouku prosejeme s práškem do pečiva, přidáme cukr, skořici a špetku soli. Vmícháme měkké máslo a mléko
Do nakynutých koláčků uděláme důlek, naplníme částečně vychladlým pudinkem a na každý koláček poklademe nakrájené
Mouku prosijeme, promícháme se špetkou soli a rychle uhněteme do hladkého těsta s kousky studeného másla
Z hladké a hrubé mouky, másla, větší části kokosu (část necháme na posypání), vanilkového cukru a vajíčka
Nastrouháme salám a sýr, dáme do mísy, přidáme celá vejce, osolíme a směs promícháme. Z listového těsta
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno do mísy, přidáme vejce, zasypeme moukou smíchanou se solí a nejprve