Prémiový obsah
★★★
23.7K čtenářů
35 m
Kuchař Berda
Rybí zápach dostanete z rukou, namočíte-li je na chvíli v mléku.
Kopr opláchneme ve studené vodě, spaříme a jemně nasekáme (sterilovaný kopr pouze nasekáme). Heru rozpustíme
Vejce oloupeme a dáme do nálevu z řepy, aby se nám krásně obarvila. Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme
Důležité je vytáhnout si mléko a smetany cca hodinku předem, aby měly pokojovou teplotu, než začneme
Máslo smícháme s moukou a olejem a vytvoříme jíšku. Jakmile zezlátne přilijeme vývar. Necháme projít
Maso dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi hodinu a do měkka V druhém hrnci rozpustíme
Kopr opláchneme ve studené vodě, spaříme a jemně nasekáme (sterilovaný kopr pouze nasekáme). Máslo rozpustíme
Kopr opláchneme ve studené vodě a jemně nasekáme. Máslo rozpustíme v kastrolu na plotně, přisypeme hladkou
Lžíci mouky, lžíci cukru a rozdrobené droždí dáme do hrnečku společně s vlažným mlékem. Necháme vzejít
V míse smícháme najemno nakrájenou cibuli, olej, omáčku, sůl, pepř, vejce a podravku. Přidáme na plátky
Na lák si svaříme vodu, ocet a koření. Okurky si na chvilku namočíme do vody, aby se nám lépe očistili
Brambory si nastrouháme najemno a vymačkáme z nich vodu, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme majoránku
Z mléka, droždí a cukru si necháme vzejít kvásek. Smícháme dohromady sypké a tekuté ingredience, do kterých