Nejlépe chutná s rýží, ale mohou být i brambory nebo houskový knedlík.
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
naložené okurky nakrájené na kolečka, přidáme je do omáčky Podáváme s hovězím masem a knedlíkem.
Osolené maso osmahneme na pánvi a přidáme do omáčky Podáváme s rýží.
Mouku rozmícháme ve vodě, přilejeme do omáčky a provaříme Podáváme s rýží.
nakrájené ledvinky, scedíme a přidáme je do hotové omáčky Omáčku podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky
sterilované okurky, nové koření, bobkový list, odleželé maso vaříme na mírném ohni za častého míchání, aby se omáčka
Maso nakrájíme na plátky, opláchneme a osmažíme na Podáváme s uvařenou rýží a salátkem.
Maso opepříme a osolíme. Vepřovou pečeni s okurkovou omáčkou podáváme s houskovým