Místo masa můžeme použit kvalitní klobásku.
Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.
Vmícháme rajský protlak, zalijeme vývarem, přidáme zelí Hotovou polévku dochutíme kmínem, solí a pepřem.
Pokrájené kysané zelí zalijeme vodou, přidáme klobásu zředíme vodou, dobře rozmícháme a vlijeme do hrnce se zelím
nakrájené brambory, trochu kmínu, sůl a poté přidáme kysané Nakonec polévku zahustíme smetanou s trochou mouky,
Příprava zelí: Zelí si zalijeme troškou vody a dusíme , přidáme mouku a uděláme jíšky, do které přidáme zelí
Zelí slijeme a nadrobno jej pokrájíme. přidáme k cibulce Knedlíky podáváme se zelím.
Vroucí vodu s octem, solí a cukrem vylijeme na zelí Cibuli můžeme přidat i po spaření zelí, ale spařená