Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Stehna zbavíme kůže, prošpikujeme slaninu, osolíme a vložíme do pekáčku. Na každé stehno poklademe máslo
Vykoštěného bažanta si připravíme a osolíme. Ustřihneme si větší kus fresh folie a maso na ni umístíme
Bažanta naložíme, osolíme, opepříme a okořeníme podle chuti. Prsa naplníme plátky oloupané hrušky a šunkou
Maso lehce naklepeme, posypeme divokým kořením, osolíme a potřeme olejem. Dáme do misky a necháme odležet
, okořeníme muškátovým květem a nakonec do bažantí polévky zavaříme nudle podle chuti.
Nové koření, bobkový list, pepř a kmín dáme do látkového pytlíku. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme
Bažantí maso rozložíme na alobal nebo folii tak, aby
Bažantí maso rozložíme na alobal nebo folii tak, aby
Ze skeletů a zeleniny si uvaříme silný vývar. Vejce, mouku a sýr smícháme v řidší těsto, ze kterého
Bažanta uvaříme nebo upečeme s divokým kořením (jalovec, bobkový list, tymián, nové koření) a vínem.
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a nakořeníme a prošpikujeme česnekem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky
Bažantí filátka namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji Bažantí prsíčka zdobíme šunkou a citrónem.