Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Nejdříve si připravíme rybí vývar a to tak že všechny Všechnu zeleninu důkladně oloupeme, umyjeme a nakrájíme
Rybí hlavu, kostru a vnitřnosti opláchneme, dáme do vývaru, přidáme vnitřnosti, brokolici a osmaženou zeleninu
Rybí filé omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, nakrájíme rozehřejeme v pánvi, přidáme cibuli a pokrájenou zeleninu
Poté přidáme zbytek ingrediencí (kromě papriky), rybí ve 200 ml vody rozmícháme mouku, kterou přidáme do polévky
Do osolené vody dáme vařit zeleninu a koření, v jiném Polévku zahustíme jíškou, necháme přejít varem, přidáme
Rybí hlavy očistíme a dáme do hrnce spolu s půlkou Vaříme asi hodinu, polévku scedíme.
Očištěné rybí vnitřnosti a hlavy vložíme do studené Polévku můžeme připravit i bezu mléka.
Zeleninu očistíme, oloupeme a omyjeme, květák rozebereme Polévku zalijeme smetanou a vmícháme maso z hlavy a
Kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné nudličky, osmahneme společně s masem z hlav a vnitřností vkládáme do hotové polévky
Dáme vařit, přidáme víno, očištěnou zeleninu a koření zpět do polévky.