Prémiový obsah ★★★ 12K čtenářů Přidat komentář

Burgundský králík

50 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Burgundský králík

  1. Maso omyjeme, osolíme, okořeníme, podlijeme a dáme péct.
  2. V průběhu pečení přidáme na maso v pekáči kolečka cibule a očištěné nakrájené žampióny.
  3. Před dopečením zjemníme vypečenou šťávu zakysanou smetanou.
  4. Podáváme s rýží.
  • králičí maso
  • cibule
  • žampióny
  • smetana (kysaná)
  • sůl
  • tymián

Mazání tvrdého másla

Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.

Burgundské bylinkové placičky
3K
Kuchař Berda

Burgundské bylinkové placičky

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Nastrouháme je na jemném struhadle nebo prolisujeme

Burgundské závitky se sýrem a okurkami
4.8K
Kuchař Berda

Burgundské závitky se sýrem a okurkami

Na každý plátek šunky položíme plátek sýru, napříč dáme sterilovanou okurku, plátky stočíme a ovážeme

Hovězí klížka na burgundském víně
1.7K
Redakce Recepty.eu
★★★

Hovězí klížka na burgundském víně

Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev na půl kolečka a maso na větší kostky. Česnek oloupeme

Hovězí kousky na burgundský způsob
4.5K
tetalenka
★★★

Hovězí kousky na burgundský způsob

Slaninu nakrájíme nadrobno a opečeme společně s oloupanou a nasekanou cibulkou. Zeleninu očistíme a nakrájíme

Burgundská
68
1
Recepty.cz
★★

Burgundská

Nadrobno nakrájenou cibuli vhodíme na rozpálený olej a smažíme do zlatova. Přidáme maso a uzený bok (

Králík na třešních
4.1K
Kuchař Berda

Králík na třešních

Mrkev, celer, petržel očistíme, opereme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno,

Králík na černo
21K
Kuchař Berda
★★★

Králík na černo

Omytého králíka osolíme a vložíme do pekáčku s olejem Měkkého králíka vyjmeme z pekáčku, výpek zalijeme 100

Králík v mrkvi
9.9K
Kuchař Berda
★★★

Králík v mrkvi

Králíka obložíme plátky syrové mrkve a kolečky cibule

Králík na bylinkách
17.1K
Kuchař Berda
★★★

Králík na bylinkách

Promícháme, směsí potřeme králíka, pokapeme ho olejem Asi po 50 minutách králíka vybalíme a dopečeme v pekáči

Marinovaný králík
28.3K
Redakce Recepty.eu
★★★

Marinovaný králík

Králíka očistíme, naporcujeme, dáme do pekáče a zalijeme

Dušený králík
22.4K
Kuchař Berda
★★★

Dušený králík

Omyté a odblaněné maso naporcujeme a vložíme do pekáče na rozpuštěné máslo. Osolíme, přidáme bobkový

Králík po francouzsku
39.7K
4
Kuchař Berda
★★★

Králík po francouzsku

Porce králíka potřeme hořčicí, kterou jsme promíchali Do zapékací misky dáme porce králíka a posypeme je