Prémiový obsah ★★★ 8.7K čtenářů Přidat komentář

Francouzský losos

1 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Francouzský losos

  1. Lososa uvaříme v marinádě z nakrájené kořenové zeleniny, nového koření, bobkového listu a soli.
  2. Z prolisovaného česneku, bílého jogurtu a soli připravíme dresing.
  3. Rybu dáme na talíř přelijeme dresingem.
  4. Jako přílohu můžeme použít vařené brambory a zeleninový salát.
  • 300 g losos
  • celer
  • mrkev
  • petržel
  • 150 g jogurt (bílý)
  • česnek
  • sůl
  • nové koření
  • bobkový list

Proti hořkému chřestu

Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.

Francouzské Rattatouille
999
redakceTerka
★★★

Francouzské Rattatouille

Zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme lilek

Francouzské květinky
219
redakceTerka

Francouzské květinky

Šlehačem připravíme jemné nelepivé těsto ze všech surovin. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme

Francouzské preclíky
368
redakceTerka
★★★

Francouzské preclíky

V míse smícháme mouku s droždím. Přidáme cukr, vodu, sůl a vše vypracujeme v hladké těsto. Necháme ho

Francouzské marokánky
714
Redakce Recepty.eu

Francouzské marokánky

Mléko svaříme v hrnci s ořechy, ovocem, cukrem a máslem. Vaříme 5 minut za neustálého míchání. Pak přidáme

Francouzské tartiflette
494
Redakce Recepty.eu

Francouzské tartiflette

Slaninu a cibuli nakrájíme na drobno. Poté osmahneme a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme vínem a necháme

Francouzský chlebíček
428
Redakce Recepty.eu

Francouzský chlebíček

Mouku prosejeme s práškem do pečiva, solí a smícháme s olejem, cukrem, vanilkovým extraktem, citronovou

Francouzská bageta
1.6K
Redakce Recepty.eu

Francouzská bageta

V míse smícháme mouku a droždí. Přidáme perlivou vodu a vypracujeme těsto podobné klasickému kynutému

Francouzský pohár
1.7K
janapozarova
★★★

Francouzský pohár

Na pánvi necháme zkaramelizovat máslo s cukrem, přidáme jahody a dusíme, dokud se ovoce nezačne rozvařovat

Francouzské madlenky
3.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzské madlenky

Sypké suroviny smícháme v míse. V druhé míse smícháme cukr s vejcem a utřeme do pěny, přidáme pomerančovou

Francouzský biftek
18.7K
Kuchař Berda

Francouzský biftek

Bifteky jemně naklepeme a opečeme je z obou stran na rozpáleném tuku doměkka. Potom je osolíme, opepříme

Francouzské madlenky
15K
Kuchař Berda
★★★★

Francouzské madlenky

Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Po troškách do ní vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, citronovou

Francouzské zelí
8.9K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzské zelí

Na rozehřáté slanině osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájené zelí, oloupané,