4.8K čtenářů
20 m
Kuchař Berda
Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.
Mrkev a jablko nastrouháme najemno a pokapeme citronovou
Na másle zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou mrkev, pomerančovou kůru a nakrájenou bramboru. Zalijeme
Pomeranč ostrouháme a vymačkáme z něj šťávu, oboje
Jablka vložíme do nádoby a přilijeme 2 lžíce vody. Jak jablka postupně měknou, můžeme teplotu zvyšovat
V míse smícháme nastrouhanou mrkev najemno, přidáme mouku, skořici, rozinkymuškátový oříšek, pomerančovou
Pomeranč zbavíme šlupky a rozdělíme na měsíčky.
Mrkvový salát okyselíme citronem a dosladíme medem. Mrkvový salát s jablkem a pomerančem necháme proležet
Mrkev omyjeme, očistíme a nastrouháme najemno. Pokapeme olejem, několika kapkami octa nebo citrónovou