3.7K čtenářů
1 h 30 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Dort podélně rozkrojte, spodní díl potřete marmeládou , uši, nohy a obličej králíčka, poté jimi ozdobte dort
Poté vyválíme z těsta placku a vykrajujeme velikonoční tvary, které dáváme na plech vyložený pečícím papírem
Žloutky s cukry horkou vodou, citronovým aroma a 60 g másla vyšleháme do pěny, postupně přidáváme mouku
Toastový chléb nařežeme tak, aby se jím dala vyložit zapékací miska (ze všech stran). Další vrstvu tvoří
Příprava dortu: Tuk třeme s polovinou dávky moučkového Vychladlý dort rozřízneme na dvě kola, řezné plochy
necháme ji zchladnout a ozdobíme jí cheesecake, nakonec dort Hotový dort opatrně vyndáme z formy a servírujeme.
Cukr promícháme s kakaem a utřeme se žloutky do pěny. Pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva
Oddělíme žloutky od bílků, přidáme cukr, vodu a smícháme do husté pěny. Poté přidáme olej, kypřící prášek
Hotový dort rozřízneme, ozdobíme krémem a necháme vychladnout
Upečený dort nakrájíme podélně na jednotlivé pláty,