Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Medvědí česnek skvěle chutná a je velmi prospěšný našemu zdraví. Ale jak ho uchovat? Listy medvědího česneku rozmixujeme s vlašskými ořechy, olivovým olejem a solí, a v dobře uzavřené skleničce v lednici můžeme pesto uchovávat i několik měsíců.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 581 kJ / 856 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 95,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,20 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 3. 2023 14:08
Odeta Wollmanova: moc děkuji za milý komentář a krásné fotky
26. 3. 2023 12:01
Též jsem vyrobila, je výborné. K rybě jsem pesto ještě neservírovala, ale zkusím, musí to být dobré. U nás se za 2 měsíce sní, tak s trvanlivostí nemám problém.
Ale nevšimla jsem si, že mi tablet přepsal 2 dl na 2 do, ach jo.
Ale nevšimla jsem si, že mi tablet přepsal 2 dl na 2 do, ach jo.
5. 4. 2018 19:29
tejaja: Terezko, to mě moc těší, díky za vyzkoušení a fotku, máš ho krásné
5. 4. 2018 18:50
Medvedí cesnak je už aktuálny, tak som vyskúšala pesto podľa tohto receptu. Super. Maruška, díky za recept. Pridala som ti fotečku.
15. 3. 2016 21:36
Medvědí česnek stačí i nasekat tyč.mixérem a zalít olejem. Dávám do polívky celej rok.Když potřebuji na špagety,odeberu ze sklinky a rozmixuji s ořechama a sýrem...........
13. 4. 2015 08:26
Zdravim Vas devcata s dotazem, zda-li jste uz nektera konzerwovala pesto z med. cesneku. Dekuji zamodpoved.
3. 4. 2014 13:57
Silvia82: Dulezite je, aby pesto bylo neustale zalite olejem, ten zabrani pripadne oxidaci. Po kazdem pouziti pesto uhladte (treba lzickou) a doplnte olejem asi tak do vysky pul centimetru nad urovni pesta.
Petra Ku.: Orisky nevadi, vadil by treba syr, ale ten v receptu neni.
Petra Ku.: Orisky nevadi, vadil by treba syr, ale ten v receptu neni.
3. 4. 2014 13:01
Silvie82: já dostala od kamarádky toto pesto a vydrželo mi v lednici do spotřebování asi 3 měsíce, my ho rádi, takže delší dobu nám nevydrželo
3. 4. 2014 12:57
Dobry den, chtela bych se zeptat: aby mi pesto vydrzelo co nejdele (uzavrena sklenice i do dalsi sezony) tak staci pouze dat do lednice, zadne konzervovani atd.? Diky nikdy jsem recept nedelala
22. 8. 2012 17:34
tejaja: Terezko, moc děkuju za vyzkoušení a za nápad, letos mám spoustu bazalky, tak udělám podle Tebe
22. 8. 2012 12:34
Maruška, robila som pesto podľa tvojho receptu, len namiesto medvedieho cesnaku som dala bazalku. A pridala som parmezán. Je výborné Ten nápad s orechami je super, tých mám vždy dosť Zaslúžiš si hviezdičku
16. 4. 2012 15:53
Miesto orechov som dala slnečnicu a nedala som citrón. Je to !
8. 5. 2011 23:12
+
20. 4. 2011 10:31
magdalenka: děkuju, jsi moc hodná pesto určitě vyzkouším a dokud mi vydrží čerstvý, tak se ho asi užeru
20. 4. 2011 10:09
pes.filipes:teraz som pozerala iné weby, tam píšu, že pesto z m.cesnaku, ale iba posekané suché listy s olejom a trochu soli mixovať(bez orechov), vo fľaštičkách v chladničke vydržia mesiace! Možno aj do druhej sezóny. Vrch vo fľaštičke ešte zakvapnúť olejom. Dochucujú tým omáčky, gnocchi, rizoto a pod.
že je to najspoľahlivejší spôsob uchovania med. cesnaku.
že je to najspoľahlivejší spôsob uchovania med. cesnaku.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 9 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 22 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 45 minutami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 1 hodinou
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 1 hodinou
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 2 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Bumbikm uvařila před 2 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Kometa10 uvařila před 2 hodinami
Hovězí roštěná
PavelM uvařila před 3 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
katkalepkova24 uvařila před 5 hodinami
Tvarohová bábovka
Petra2021 uvařila před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
8181bartova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma medvědí česnek: Na jaře patří mezi první rostliny, které mají bohaté uplatnění v kuchyni
Pesto z medvědího česneku v pěti krocích: Volně rostoucí bylinku snadno uchováte pro pozdější využití
Jak uchovat medvědí česnek. Máme několik možností, všechny jsou jednoduché
Další recepty
Tématické fráze: medvědí česnek recepty jak uskladnit medvědí česnek medvědí česnek uskladnění pasta z medvědího česneku medvedi cesnek uskladnění medvědího česneku česnek medvědí recepty pesto recepty z medvědího česneku medvědí česnek prodej česnekové pesto uchovani medvediho cesneku vlašské ořechy recepty pesto recept medvedí česnek pasta pasta z medvědího česneku recept vlašské ořechy prodej 2014 pesto z medvedieho cesnaku konzervace medvědího česneku medvědí česnek v kuchyni uskladnění
Suroviny: česnek mědvědí, olej olivový, ořechy vlašské, sůl mořská
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EqYK
29 názorů