Rajčata a papriky na zimu
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Robievam obyčajne ku koncu leta, začiatkom jesene, z posledných plodov. Príde mi to ako najjednoduchší spôsob konzervovania.
Používam v zime pod mäso, do halászlé, do gulášov a pod.
Je to recept - nerecept, možno to niekto nepozná a zíde sa mu...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 8. 2016 12:09
janka: Tohle by jsem ráda zkusila. Nezkazí se to potom v těch flaškách?
17. 8. 2016 21:04
magdalenka: Houby taky, ale většinou je nemrazím, blanšírované okapané dávám do sklenice a hodinu steriluju - letitá zkušenost, nezabírají místo a jsou lepší
17. 8. 2016 20:46
Ja zas fazuľové struky blanšírujem...aj huby.
17. 8. 2016 20:19
hosta: Hrášok nemrazím, ten si kupujem, lebo ho na záhrade nepestujem. Ale fazuľku mám zo záhrady a roky ju mrazím bez blanšírovania a nemám problém s varením, je vždy krásne uvarená tak, ako potrebujem.
17. 8. 2016 20:06
tejaja: já blanšíruju hrášek a fazolky, když jsem je dala syrové, nedalo se to uvařit do měkka
17. 8. 2016 20:02
milanko778: Netreba. Roky takto mrazím papriky s paradajkami ako magdalenka a je to v pohode. Žiadnu zeleninu pred mrazením neblanšírujem.
17. 8. 2016 19:18
celkom surové by som to do mrazáku nedaval... treba to aspoň blanšírovať...
11. 8. 2016 18:31
janka:
7. 8. 2016 15:14
ja nakrájam paradajky a papriku do vaničky, posolím a nechám postáť a dávam do fliaš, sterilizujem max. 15 min., potom použijem ako chcem-pod masko, na lečo a pod.
19. 9. 2015 08:17
Škoda,že nemám velký mrazák,toto se mi líbí je to méně pracné a jistě to v zimě přijde vhod.
18. 9. 2015 22:41
Dobrý nápad.Ja som tak mrazila len papriku ale s tými rajčinami by to bolo lepšie
9. 9. 2010 16:17
Tuto verzi mám také raději,než lečoDávám přímo z mrazáku do hrnce+
9. 9. 2010 15:04
Spagi, už jo, a už jsem si i uložila
9. 9. 2010 15:03
No, já jsem letos už papriky s rajčaty zavařila, papriky mrazím celé i řezy, ale feferonky mě, bůhvíproč, nenapadly
9. 9. 2010 15:02
žížalko - souhlas s Magdalenkou - já nikdy nerozmrazuju, rovnou s tím pracuju a jak to že tu není bod?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 5 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 6 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 9 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 11 hodinami
Salát s pečeným květákem a granátovým jablkem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 5 minutami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 1 hodinou
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 4 hodinami
Cikánská hovězí pečeně
Vanda_A uvařila před 4 hodinami
Gnocchi po česku - se zelím a slaninou
Denny2111 uvařila před 5 hodinami
Hovězí guláš z kližky
Vivikina uvařila před 7 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 7 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Panova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Lečo je výborný letní pokrm, který je nejlepší z čerstvých rajčat, paprik a cibule. Díky mrazničce si lečo můžeme vařit po celý rok
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Sklidili jste všechna rajčata před příchodem mrazíků? Poradíme, co s nimi
Další recepty
Tématické fráze: jak zpracovat rajčata a papriky rajčata do mrazáku lečo do mrázáku recepty z rajčat a paprik jak zamrazit rajčata sterilizovaná rajčata lečo na zimu rajčata a papriky recepty jak zamrazit papriky papriky do mrazáku jak zamrazit leco paprika do mrazaku recepty z rajčat na zimu lečo z rajčat a paprik rajčata v mrazáku sterilizované papriky jak zamrazit papriku paprika a rajčata recepty sterilizované rajčata mražení rajčat
Suroviny: rajče, paprika čerstvá červená,
Rajčata a papriky na zimu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nORp
17 názorů