Žitný celozrnný kváskový chléb
Suroviny
Porce: 3 osoby na 2 dny :-)
Nutriční hodnoty
Energie | 15 882 kJ / 3 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,15 g |
Tuky | 45,09 g |
Vláknina | 81,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,31 g |
Sůl | 15,10 g |
Sacharidy | 681,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept na kvásek je zde na webu uveden. Chléb má předpoklady vydržet 4-5 dní ve srovnatelné kvalitě. U nás ale dva dny nepřežije. Peču každých 1,5 dne. Mám ale jistotu - je 100% celozrnný, bez éček a přitom chutný a měkký.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 7. 2019 20:17
22. 11. 2013 20:21
23. 4. 2013 21:00
23. 4. 2013 19:32
23. 4. 2013 18:51
Takž se ptám: kde jsem udělala chybu... ?
7. 4. 2013 12:18
10. 4. 2011 18:40
Milá Irreno, doma už jiný nejíme. Jinak tu suchou část můžeš dle fantazie měnit poměr žitné mouky s třeba špaldovou nebo chlebovou pšeničnou. Když dáš víc pšeničné, je třeba jej důkladněji prodělat, aby se do těsta dostal vzduch a mohla pracovat.
9. 4. 2011 20:40
7. 4. 2011 20:16
Postupem doby jsem zjistila, že mám doma chladněji, při 22 stupních je vykynutý tak za 5-6 hodin. Pozná se to, že víc už nenabývá. Jeden majitel pekárny mi ještě poradil, abych, když dám chleba do trouby, vylila na dno trouby frťana vody a hned zavřela. nechat asi minutu až dvě a pak vyvětrat páru z trouby ven. Když se chleba nechá překynout, má tendenci být kyselejší.
7. 4. 2011 19:08
6. 10. 2010 13:00
6. 10. 2010 11:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cheesecake od Evy
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové šneky s krémovou polevou
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí hořčicové řízečky
Přidáno před 4 hodinami
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 14 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Bramborové knedlíky
Krize uvařila před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 16 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 16 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 17 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 17 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 17 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 19 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 20 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
Žvýkačka je tu od starověku. Dnes si ji můžete snadno koupit, anebo vyrobit doma podle našeho receptu
Další recepty
Tématické fráze: pečení chleba z žitného kvásku žitný kváskový chléb kváskový chleba z žitné mouky jak upéct žitný chleba z kvásku žitný kváskový chléb recept kváskový chléb z žitné mouky jak upect zitny chleb kváskový žitný chléb kváskový chléb pečeme chleba ze žitného kvásku chléb z žitné mouky kvaskovy zitny chleb recept žitný chléb kváskový žitný chleba pečený v troubě jak upéct žitný chleba žitný chléb recept kváskový žitný chleb pečený v troubě pečení žitného chleba kváskový chleba zitny kvaskovy chleba recept
Suroviny: kvas žitný, mouka žitná, kmín celý, sůl, vločky ovesné, semínka lněná, semínka slunečnicová, klíčky pšeničné, otruby ovesné, voda
Žitný celozrnný kváskový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zX5Y
12 názorů