Smažený květák
Smažený květák je klasický recept české kuchyně, který chutná asi každému. Pokud neplánujete vařit i květákovou polévku, zkuste obalit květák syrový. Smažení květáku pak trvá jen o malinko déle, zato chuť je mnohem lepší.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 221 kJ / 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,74 g |
Tuky | 19,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 651 mg |
Sodík | 273 mg |
Sůl | 0,59 g |
Sacharidy | 4,69 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 7. 2022 14:18
Super jídlo moc mi chutná
14. 1. 2021 19:42
Skvělý nápad s těmi pytlíky! konečně mám něco smaženýho bez toho, že bych měla zaneřáděnou kuchyň. Navíc to bylo obalené raz dva. Moc děkuju za tip.
12. 6. 2017 15:15
Co dodat-je to klasika, která nikdy nezklame. Jen to pivečko jsem stihla vypít dříve, než jsem začala obalovat
28. 9. 2016 13:42
obalovat syrový květák, to by mě teda nenapadlo. Musím zkusit
24. 9. 2016 08:21
LENULKA611: Proč 2 krát já chci jíst květák a ne strouhanku u sýra chápu aby nevytekl ale u květáku:no
22. 9. 2016 22:57
Skvělá dobrota také jsem zvyklá obalovat dvakrát a nejen květák - je to bašta
30. 7. 2014 13:07
skvělej recep
30. 7. 2014 13:07
skvělej recep
14. 11. 2013 12:14
strouhanka::Píšete o "MISKÁCH,DĚROVANÉ MÍSE"a zkusili jste si dat do "igelitového"sáčku (SÁČKY NA PEČIVOz Lídlu)trochu mouky a do druhého strouhanku.Stačí jen vložit a protřepat.sevcikovidl@seznam.cz
1. 10. 2013 13:48
Ahoj milé kuchařinky! Ano, nejchutnější je květák na řízek nevařit. Rozebraný a opláchnutý květák dám do hluboké děrované mísy osolím a protřepu, aby byla sůl všude, ale moc nesolit. Nechám v děrované míse ve dřezu, aby ještě okapal. Zdlouhavé obalování v trojobalu, jsem si usnadnila tím, že si připravím dvě hluboké misky na těstíčko a na strouhanku, udělám polotekuté těstíčko z vajec hladké mouky a trochu mléka. Do těstíčka vhodím několik kousků květáku ponořím, aby se těstíčko dostalo všude. Děrovanou naběračkou vyberu, nechám trochu odkapat a vhodím do strouhanky a proválím, obalené trochu přimáčknu a uložím na tác s ubrouskem, aby přebytečná houska opadala a dám smažit jako masový řízek. Takto to dělám, nesnáším zapatlané prsty, snad se tato rada bude někomu hodit. Ahoj, ať se daří!
21. 6. 2013 11:25
Milda: dle mého názoru je syrový lepší, a ještě lepší je smažený v troubě, recept od Ivulinky
21. 6. 2013 11:19
Po dlouhe, hodně dlouhe době jsem si dnes chtěl udělat na oběd sm.kvetak a musel jsem se podívat na nez, jestli předvarit nebo ne ale jak většina píse tak ho nechám syrovej´
18. 3. 2013 20:42
lamky :))) muhehe
22. 8. 2012 06:05
jojo syrový květák obalit je nejlepší
7. 6. 2012 11:11
Varilka:Ono stačí použít plastové misky 15x10x5cm co se v nich prodávají v LIDLU žampiony, naražené těsně k sobě a žádný bordel se nekoná.Po použití vypláchnout a schovat napříště....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 4 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 4 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 16 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 18 minutami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 23 minutami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 1 hodinou
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 3 hodinami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 3 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 4 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 5 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 13 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 14 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Smažený květák je výborný, ale balení je zdlouhavé. Poradíme jednoduchý trik, jak to zvládnout během chvilky
Jak na dokonalé řízky z hub? Stačí jednoduchý trik před obalováním a výsledek bude perfektní
Smažení: Jak správně na tento druh úpravy pokrmů? S tipy od Zdeňka Pohlreicha to bude hračka
Další recepty
Tématické fráze: květák recepty květák recepty z květáku obalovaný květák jak uvařit květák nejlepší recepty z květáku recepty květák jak se vaří květák květák recept jak obalit květák obaleny kvetak obalovaný květák recept recept květák recepty na květák recept na květák jak udělat květák top recepty květák květák na řízek jak smažit květák obalování květáku
Suroviny: květák, sůl, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, olej
Smažený květák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y80
31 názorů