Ostravská vařonka II.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 282 kJ / 1 023 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,14 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,71 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dávka je na 4 porce po 1 dl.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 1. 2009 21:23
Jsem ostravačka a my teda říkáme "vařunka" bezkonkurenční věc, Merylas!
9. 7. 2008 10:35
U nás i u sousedů se vařonka dělala hlavně při uzení když mrzlo. Při zabijačce řezník nepil a nějak nebyl na to ani čas ji vařit vařonku mám ráda, ale leze do hlavy a podlamuje kolena
9. 7. 2008 07:01
u nas v banskej bystrici je nieco podobne a vola sa to.... hriatuo...na klavesnici nemam o s vokanom.
To sa rozskvari nadrobnucko nakrajana slanina a zaleje sa to slivovicou. robievali sme to vzdy na zabijacke..aby mraz nezasiel za prsty...no zabijacky uz nerobievame...taky dobry mraz som nezazila uz 2 roky....a ja hriatuo ani nemam radatakze naposledy sa u nas robilo mozno aj pred 10 rokmi. a s tym karamelom sa presne robievala vodka...ale neviem preco pridavali do nej aj korenie.
To sa rozskvari nadrobnucko nakrajana slanina a zaleje sa to slivovicou. robievali sme to vzdy na zabijacke..aby mraz nezasiel za prsty...no zabijacky uz nerobievame...taky dobry mraz som nezazila uz 2 roky....a ja hriatuo ani nemam radatakze naposledy sa u nas robilo mozno aj pred 10 rokmi. a s tym karamelom sa presne robievala vodka...ale neviem preco pridavali do nej aj korenie.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 15 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 16 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 8 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 9 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 9 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 10 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět variant chřestu: Krémová polévka pro labužníky, dokřupava osmažený v těstíčku a luxusní chuť má jako náplň v palačince
Svatební menu prince Williama a princezny Kate: Před 13 lety všechny uchvátil osmipatrový dort s 900 cukrovými květy
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: vařunka uzení masa postup domácí vařonka vařunka recept hriatuo recept varunka recept na vařunku jak se děla vařonka jak se dela varunka domácí zabijačka recepty svařonka zabijačka recepty ostravska varunka zabijačka postup vánoční vařonka domaci vařunka vařunka recepty zabijačka recept domaci zabijačka recept postup zabijačky
Suroviny: cukr krystal, med, voda, vodka, citron, koření nové koření, koření hřebíček, skořice celá
Ostravská vařonka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P2A
3 názory