Kopřivový sirup s trochou pampelišek
Kopřivy a pampelišky, to jsou jedny z prvních poslů jara. Z jejich kombinace pak můžeme připravit skvělý a zdravý sirup. Stačí je nasbírat, naložit spolu s citronem a další den uvařit do dokonale hustého a zlatavého sirupu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 34 137 kJ / 8 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,15 g |
Tuky | 1,80 g |
Vláknina | 10,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 027,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdrojem je časopis Moje zahrádka. Psali, že kys. citrónovou přidáváme už když se dávají kopřivy atd. na odležení, ale já ji dala, až se to vařilo a chutná dost dobře. Pampelišky se tam dávají pro lepší barvu. Vyzkoušejte :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 5. 2020 21:25
diky ... zitra jdu na to
24. 11. 2011 15:58
Hanko, tento sirup dělám každý rok a ještě do něj kvůli manželovi přidávám bezinky-bezva pomáhá na průdušky Dávám fotky a 3.bod
2. 5. 2011 17:58
bublinkahanka:možná by bylo dobré to napsat do poznámky,někteří
lidičky nemusejí čísti komentáře.
lidičky nemusejí čísti komentáře.
2. 5. 2011 17:36
Omlouvám se, užívá se 1 polévková lžíce ráno a večer po dobu cca 14 dní. Pak následuje pauza 3týdny a můžeme opakovat. Nejvíce se používá na jaře k očistě.
2. 5. 2011 08:26
spagetka:to jsem moc ráda,že jsi též zareagovala,aby si někdo nemyslel,že to může píti jako vodu se šťávou pořád bez přestávky.
2. 5. 2011 08:18
Já mám ve své bylinkářské bibli napsáno - užívat 3x denně 2 polévkové lžíce, nebo toto množství zředit ve 2 dcl vody. Lze užívat 3 neděle, pak měsíc přestat. Mám tam ovšem ještě list jitrocele k tomu a ořešáku - použití na zředění a zlepšení krve, vyčištění organismu.
2. 5. 2011 08:08
To je pěkný receptík,ale není psáno jak se to užívá,přeci jen kopřiva je léčivka i čaj z ní se pije pouze 14dní.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 2 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 4 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 7 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 4 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 5 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 5 hodinami
Polévka z libečku s kroupami
komajda065 uvařila před 6 hodinami
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Bramborové knedlíky
Krize uvařila před 7 hodinami
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 23 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 23 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila 29. 4. 2024 18:47
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila 29. 4. 2024 18:45
Přečtěte si Zobrazit více
Vyrobili jsme „šampaňské“ z pampelišek: Chutná fantasticky, šumí jako sekt a voní po rozkvetlé louce
Z planých i pěstovaných bylin můžeme doma vyrábět skvělé sirupy a medy. Poradíme, jak na to
Kopřivový sirup: Má lahodnou chuť, je plný vitaminů a jeho přípravu zvládne i kuchařský začátečník
Další recepty
Tématické fráze: kopřivovy med pampeliška recepty kopřivový sirup za studena kopřivový sirup kopřivový sirup za studena recept pampeliškový sirup s kopřivou med z kopřiv kopřivový med recept recepty z pampelišky pampeliškový kopřivový sirup sirup z kopřiv za studena šťáva z pampelišek sirup z pampelišky sirup z kopřiv koprivovy sirup s pampeliskou sirup z pampelišky a kopřivy sirup z mladých kopřiv sirup z kopřiv a pampelisky koprivovy sirup recept recept štáva z pampelišky
Suroviny: kopřivy, kyselina citronová, cukr, voda, květy pampeliškové, citron
Kopřivový sirup s trochou pampelišek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/02JG
7 názorů