Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak
Suroviny
Porce: 30 ks ze zapletených, 40 ks z obyčejných noh
Nutriční hodnoty
Energie | 8 378 kJ / 2 002 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,78 g |
Tuky | 18,93 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 243 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 375,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Použila jsem částečně suroviny s Bibinčiným souhlasem z jejich výtečných žemliček
http://www.toprecepty.cz/recept/10667-babicciny-st...
za což ji moc děkuji! Toto těsto je taky dobré a ráda z něj peču. Hotové pečivo vydrží-pokud vydrží:-) hezky vláčné 4 dny.Pokud přidáte 2 PL namočených rozinek a 1 KL cukru navíc,také je to dobré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 5. 2011 18:05
4. 5. 2011 14:38
4. 5. 2011 12:50
Simi meltu raději používám porcovanouhttp://kava.heureka.cz/melta-porce-1x-20x7g/je s tím míň práce
CHtěla bych ještě zkusit Caro,co používá Srettkahttp://kava.heureka.cz/nestle-caro-200-g/ale u nás mají zatím jen 200g baleníMusím vyčíhnout,až bude menší
4. 5. 2011 10:29
3. 5. 2011 22:10
3. 5. 2011 20:09
3. 5. 2011 19:40
3. 5. 2011 18:16
BIBINKO,teď se u nás nějak moc nejedlotak večky od pátku vydržely až do dneškaByly opravdu měkké,možná je to tím kefíremco si ho dělám doma každý den,tak ho cpu všude
STUSKO ano bez pekárny těsto vypracovat a nechat v teple přikryté kynout až zdvojnásobí objem,pak udělat veky a ještě na plechu nechat před pečením 30 minut nakynout.
SRETTI,REBI-CARO bude určitě lepší,pokud se nemusí rozpouštět.Mě zatím odrazuje cenaAle meltu mám sáčkovanou,tak to zase taková hrůza není
3. 5. 2011 17:50
3. 5. 2011 17:49
3. 5. 2011 17:19
kúpiš ten roztok vod Cara?? dobře děláš diuče zlatý,nenaděláš švajnerajnu a ještě si šmákneš
3. 5. 2011 17:07
3. 5. 2011 17:04
3. 5. 2011 16:59
3. 5. 2011 16:55
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 13 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 13 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 48 minutami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 3 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 3 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 4 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 5 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 5 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 6 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 6 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 6 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Další recepty
Tématické fráze: barvení vajec meltou rozdíl mezi meltou a carem buchta s meltou rozdíl mezi caro a meltou rozdíl mezi meltou a caro housky zadělané s kefírem jak se vaří melta melta recept je zdravější caro nebo melta babicciny startovaci zemlicky startovací žemličky slunečnicová veka žemličky bez kynutí rozdíl mezi carem a meltou domaci pecivo zemlicky buchta z kefíru žemličky dobré domácí žemličky hrníčkové houstíčky na primě startovasci žemločky
Suroviny: kefír, melta, žloutek, olej, cukr krupice, sůl, mouka hladká, semínka slunečnicová, mák, droždí
Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QNPq
24 názorů