Býčí žlázy - čína
Suroviny
Porce: 2-3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 083 kJ / 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,68 g |
Tuky | 45,82 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 426 mg |
Sodík | 7,63 g |
Sůl | 19,37 g |
Sacharidy | 11,77 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dnešní HOKUS-POKUS, výsledek super!
Můžete naložit jakékoliv maso. Já to zkoušela, králíka, kuřecí, vepřové, dokonce i zajíce a hovězí. Se žlázami to byla premiéra. Je to podle tohoto receptu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 9. 2012 23:41
27. 9. 2012 18:23
25. 9. 2011 10:58
25. 9. 2011 10:44
18. 7. 2011 19:42
18. 7. 2011 16:21
18. 7. 2011 16:16
18. 7. 2011 16:14
18. 7. 2011 15:59
18. 7. 2011 15:53
28. 5. 2011 09:35
27. 5. 2011 23:18
27. 5. 2011 23:12
Býčí žlázy jsem jedla jako malá holka. Maminka je připravovala na cibulce s vínem, nebo smažila v těstíčku. Jednou když jsme měli na večeři býčí žlázy, přišel na návštěvu soused, který měl vždy silácké řeči, že by býčí žlázy nikdy nespolknul a že by je na talíři okamžitě poznal. A nepoznal. Až když měl boule za ušima a vylízaný talíř, tak mu naši s úsměvem řekli co jedl. Soused pak musel uznat, že se mýlil a že býčí žlázy je velká dobrota.
Zarazil mě Elizin názor, že je to přežitek z dob, kde lidé z hladu "sežrali" všechno... V tomhle s ní nemůžu souhlasit.
Býčí žlázy mají velmi jemné maso, a je-li správně upravené, stává se opravdovou DELIKTESOU. Býčí žlázy nejsou v pravém slova smyslu vnitřnostmi. Jsou to DROBY a na rozdíl od ledvin nebo jater se v nich NEHROMADÍ ŽÁDNÉ ODPADNÍ LÁTKY.
Více zde:
http://www.lidovky.cz/byci-zlazy-netradicni-d..." target = "_blank">www.lidovky.cz/byci-zlazy-netradicni-delika...
Jani, za receptík posílám +10.
27. 5. 2011 08:56
27. 5. 2011 08:48
Takže Jani, omluva...prý je to pro opravdové fajnšmekry...(tak to asi nejsem... )
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 1 hodinou
Věnečky výborné
Přidáno před 4 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 6 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 7 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 12 minutami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 36 minutami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 1 hodinou
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 1 hodinou
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Mini větrníčky s jahodami
Grinchch2010 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s ananasem
Grinchch2010 uvařila před 1 hodinou
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Mahtaito uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: býčí žlázy recept na byci zlazy býčí žlázy recept byci zlazy recepty recept býčí žlázy recepty na byčí žlazy jak připravit býčí žlázy recepty býčí žlázy bici zlazy bíčí žlázy recept bíčí žlazy recepty býčí žlázy příprava recepty z býčích žláz příprava býčích žláz čína z býčích žláz byči žlazi býčí žláza býčí žlázy na cibulce býčí žlázy brno býčížlázy
Suroviny: býčí žláza, žloutek, olej, feferonka, omáčka worcesterová, maggi, sůl, cukr, cibule
Býčí žlázy - čína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YVEA
33 názorů