Divoký vývar z kuřecích křídel se spoustou nudlí podle mojí maminky
Silný kuřecí vývar z křídel provoněný slaninou a divokým kořením chutná výtečně. Díky štědré porci nudliček tato polévka opravdu zasytí. Nudličky uvaříme zvlášť, aby vývar zůstal čirý.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 335 kJ / 797 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,76 g |
Tuky | 45,42 g |
Vláknina | 10,21 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 820 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 76,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Samozřejmě je možné použít jiné části kuřecího masa, ale pro konce křidel není žádné jiné uplatnění a vývar je silný, díky kůži, kostem a tuku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 6. 2011 19:06
Fantom:ano,ano..ten talíř
ten mi neomylně odhalil identitu autora
Eli,krása..s jalovcemhmm,to může být dobré
ten mi neomylně odhalil identitu autora
Eli,krása..s jalovcemhmm,to může být dobré
8. 6. 2011 18:07
Děkuji za reakce ..
Sodovko, to víš, že ne..., je to tak, jak píše Bibi. Lidé docela často tyhle konce křídel vyhazují, ale moje mamka je ve své životem naučené šetřivosti shraňuje a pak používá na vývar. Je báječně silný a nejhezčí je, že když vychladne, zrosolovatí. Já jsem asi blázen, ale mám z toho vždy radost...
Magdalenko... Že jsem blb na matiku vím dávno, ale že neumím ani opisovat z obalu (nudle jsem koupila), to je i pro mě překvápko... Jasně, že je tam napsáno "na 100 g nudlí 1l vody" . Opravím to, děkuji.
Sodovko, to víš, že ne..., je to tak, jak píše Bibi. Lidé docela často tyhle konce křídel vyhazují, ale moje mamka je ve své životem naučené šetřivosti shraňuje a pak používá na vývar. Je báječně silný a nejhezčí je, že když vychladne, zrosolovatí. Já jsem asi blázen, ale mám z toho vždy radost...
Magdalenko... Že jsem blb na matiku vím dávno, ale že neumím ani opisovat z obalu (nudle jsem koupila), to je i pro mě překvápko... Jasně, že je tam napsáno "na 100 g nudlí 1l vody" . Opravím to, děkuji.
8. 6. 2011 14:03
divoká polívečka...tak to by mě nenapadlo, ale musí být výborná
8. 6. 2011 12:50
Sodovka:Sodovko, nee, ale Eli to dělala z nich proto, že použila kuřecí křídla na hlavní chod a ty poslední články odřezala, oni se rádi napalují a vlastně na nich je kůže + kostičky-na polívku je využila
8. 6. 2011 11:02
Eli,teda to je krásný vývar a ta barvička.Já mám jalovec ráda,ale vývar jsem takto divoký nedělala,to zkusím.Ten musí postavit i mrtvého.
8. 6. 2011 09:52
magdalenka: vidíš jak to člověk přehlédne
8. 6. 2011 09:31
Paráda, maminka umí...
Len chybička - 100 g nudličiek je 10 dekagramov a 100 ml vody je 1 deciliter, na 10 dekagramov nemôže stačiť 1 deciliter vody, podľa toho na 1 kilo nudlí treba 1 liter vody. (1 liter je 1000 mililitrov alebo 10 decilitrov)
Len chybička - 100 g nudličiek je 10 dekagramov a 100 ml vody je 1 deciliter, na 10 dekagramov nemôže stačiť 1 deciliter vody, podľa toho na 1 kilo nudlí treba 1 liter vody. (1 liter je 1000 mililitrov alebo 10 decilitrov)
8. 6. 2011 09:03
Elizo, to musí být jenom kuřecí křídla a jenom jejich konce?
8. 6. 2011 08:24
Bibinka:Bibi určitě můžeš já dávám do každého vývaru ještě přidávám bobkový list
8. 6. 2011 08:14
Elí, to bych mohla vyzkoušet z vepřových kostí, určitě by to mělo také výbornou chuť Dávám ti 6.boda
8. 6. 2011 07:09
Podobně jsem jednou dělala vývar z bažanta, ale tam ještě přišla sklenka portského, vyzkouším i z kuřete+
7. 6. 2011 23:29
No, nedávali jsme nikdy jalovec, ani slaninu. Ale vývar od mé tchýně vypadal podobně. Do hrnce, ve kterém já vyvařovala plínky, se vařívala ve Strečně polévka, čirá, jako sklo. Většinou v ní byla minimálně 2 kuřata, 2 holubi a ještě kus hovězíko a nudlí tolik, že v polévce stála lžíce. Nudle domácí v míse, co já bych měla na prádlo a polévku táhli cca 2 hodiny. Nikdy se mi nepovedl takový čirý vývar, ale já nemám kamna.
7. 6. 2011 23:14
a zase ten talíř
7. 6. 2011 23:04
Elii, už mám na to chuť, s jalovcem jsem nezkoušela a vypadá to
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 2 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 16 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 11 minutami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 24 minutami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 3 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 4 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 7 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 7 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 8 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 10 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 10 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: polevka z kurecich kridel čiry kuřecí vyvar vývar z bažanta vývar s libečkem kuřecí křídla vývar kureci kridla polevka polevka s kurecich kridel jak udělat čirý kuřecí vývar polivka z kurecich kridel kuřecí polívka kuřecí vývar čirý kureci polevka z kridel kuřecí vývar z čeho kuřeci křidla polivka polívka z křídel kuřecí vývar křídla kureci polevka s kridel divoký bažant recept vývar kuřecí křídla kuřecí křídla recepty
Suroviny: křídla kuřecí, špek, jalovec, koření nové koření, pepř celý, cibule šalotka, česnek, sůl, pepř mletý, libeček, petrželka, nudle polévkové
Divoký vývar z kuřecích křídel se spoustou nudlí podle mojí maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B1Pk
29 názorů