Pravá francouzská brioška
Brioška je typ pečiva, pocházející z Francie, nápadně připomínající mazanec. Z briošek můžete připravit sendviče, plněné nasladko nebo naslano, dle vaší chutě, anebo je můžete konzumovat samotné.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
1 bochník a 4-8 malých briošek (dle formičky)
Nutriční hodnoty
Energie | 28 529 kJ / 6 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,12 g |
Tuky | 433,73 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 3,19 g |
Sodík | 7,25 g |
Sůl | 17,68 g |
Sacharidy | 565,17 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Takto připravená brioška je spíše slaná, pro sladkou variantu snižte množství soli a dejte dvakrát tolik cukru.
Zdroj: videojug.com
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 1. 2017 20:49
3. 4. 2015 11:59
Proč se to nedá kupoval v této době?
15. 5. 2013 23:51
15. 5. 2013 23:13
6. 5. 2013 12:20
12. 8. 2011 11:50
10. 8. 2011 12:14
10. 8. 2011 12:01
10. 8. 2011 11:59
10. 8. 2011 10:37
10. 8. 2011 10:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 1 hodinou
Hruškový karamel
Přidáno před 3 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 6 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 8 hodinami
Salát s pečeným květákem a granátovým jablkem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 23 minutami
Cikánská hovězí pečeně
Vanda_A uvařila před 50 minutami
Gnocchi po česku - se zelím a slaninou
Denny2111 uvařila před 2 hodinami
Hovězí guláš z kližky
Vivikina uvařila před 3 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Panova uvařila před 4 hodinami
Koka buchta
Panova uvařila před 4 hodinami
Moravský králík
Libotovska uvařil před 4 hodinami
Koláče s tvarohem a rebarborou
Kamilana uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pekař František radí, jak upéct dokonalý velikonoční mazanec. Nejdůležitější je bochánek správně „utáhnout"
Jak upražit kešu oříšky a loupané arašídy? Vyzkoušejte je na pánvi nebo na plechu. Poradíme s postupem
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrně suroviny i jedno překvapení
Další recepty
Tématické fráze: brioška brioška recept slané briošky brioše briošky slané briošky plněné briošky brioška z francie briošky recept francouzke briošky recept ruské briošky briozka sladké briošky francouzké briošky plněné francouzské pečivo francouzke briošky francouzké briošky plněné recept recept na slane briosky brioška slaná francouske briosky
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, sůl, cukr krupice, droždí suché, máslo, voda
Pravá francouzská brioška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGy7
11 názorů