Kedlubnová omáčka podle babičky
Toto staré dobré jídlo vařívaly naše babičky, na které rádi vzpomínáme. Je to moc dobré a rychlé jídlo. Šťavnaté kedlubny ve smetanové omáčce s brambory a opečeným párkem nebo vařeným vejcem, nás vrátí do dětství.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 589 kJ / 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,79 g |
Tuky | 25,42 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 89 mg |
Sodík | 382 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 59,53 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tohle jídlo nám vařívala naše babička, když jsme u ní byli na prázdninách. Je to moc dobré a rychlé jídlo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 10. 2011 21:06
Jo babičky to měly vymyšleno. Kedlubny jsou velmi zdravé mají vysoký obsah vitamínů B,C, železa, hořčíku a manganu. Mimo jiné zlepšují náladu a dokonce pomáhají překonat stres. Dušený kedluben je prý zdravější než dušené zelí, protože u někoho zpomaluje činnost štítné žlázy. Omáčka je jistě ne jenom dobrá, ale i zdravá, ovšem bez vegety+
7. 10. 2011 10:18
... od babičky, takže lahodné
12. 8. 2011 20:53
Super
12. 8. 2011 16:52
rebeka: Rebi, Podravka bola až potom, predtým bolo ešte niečo s iným názvom, a ešte predtým sa nosila vegeta z Juhošky, aspoň u nás...
12. 8. 2011 16:50
Jana Remkova: pokud vím,přísahala jste, že moderátorku neděláte, tak jak to teda je? Dělejte ji, ale nelžete
12. 8. 2011 16:48
spagetka:nebyla to Podravka
12. 8. 2011 16:46
Terezka má pravdu, nemohla jsem si na název vzpomenout.
Simi, pak někdo vymazal obsah, já ne. To je jedno, jedem dál
Simi, pak někdo vymazal obsah, já ne. To je jedno, jedem dál
12. 8. 2011 16:44
tejaja:tejajko nejdříve tam byl komentík jak píšeš ty,ale pak byl asi smazán a bylo jen Špagetka
12. 8. 2011 16:43
Jani děkuji za přivítání, smetanou to taky někdy zahušťuju, záleží, jak se zadaří :o)
12. 8. 2011 16:42
Jana Remkova: nebol bez komentára, písala o tej Vegete, ktorá za našich babičiek mala iný názov, nevedela si spomenúť
12. 8. 2011 16:39
tejaja: byl, ale jen "spagetka" bez komentáře, tak jsem to smázla..
12. 8. 2011 16:37
tejaja:Teri,ale vždyť tu je..úplně dole..jako první
12. 8. 2011 16:29
Pred chvíľou tu bol príspevok od spagetky, kde zmizol ?
12. 8. 2011 16:22
Míšo, vítej na Topreceptech. Kedlubnová omáčka je bezva, jen já bych tam vodu nedávala. Zahustila bych to přímo mlékem, nebo smetanou s troškou mouky.
12. 8. 2011 16:22
AntoninZ:od kdy jsou babičky 100-leté, zkus trochu počítat, jinak vegeta, má tradici a tak by měla být taky babičkou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 4 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 18 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 2 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 5 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 6 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 8 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 9 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 10 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kedlubny využíváme v kuchyni po celý rok. Rané jemné odrůdy jsou na jaře vítaným zdrojem vitamínů a minerálů
Jak dusit zeleninu. Na základní způsob úpravy je ideální použít hrnec se silným dnem a poklicí
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Další recepty
Tématické fráze: kedlubnova omacka polévka kedlubnová podle babičky kedlubnová omáčka se smetanou kedlubnové zelí se smetanou kedlubnová omáčka recept kedlubova omacka omacky s kedlubny nasich babicek kedlubnová omáčka s bramborem omáčka z kedlubny recept na kedlubnovou omacku kedlubková omáčka kedlubnové zelí z listu co je kaleráb omacka z kedluben kerlubova omacka kedlubnová omáčka s knedlíčky kedlubnové listy omáčka z kedlubnu kedlub kedlubny recepty
Suroviny: kedlubna, máslo, sůl, pepř mletý, vegeta, mléko, mouka hladká, smetana, voda
Kedlubnová omáčka podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VLV
34 názorů