Kávový rohlík
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 558 kJ / 4 436 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,50 g |
Tuky | 84,40 g |
Vláknina | 34,00 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 247 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 770,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
I tento druh pečiva vymizel z obchodu, což je na škodu nás, spotřebitelů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 11. 2011 15:19
Moc dobré rohlíky+
19. 10. 2011 22:14
zizala:Pokud to tak bude tak to bude paráda.Doufám že to půjde přepsat.Budu se snažit o důkladnější popis postupu.Hezký večer.
19. 10. 2011 12:06
I já bych se přimlouvala buď za podrobnější postupy nebo odkaz v poznámce na ten máslový
Pokud by František nebyl proti, navrhuju kategorii Moučníky, podkategorii Ostatní nebo Drobné pečivo
Pokud by František nebyl proti, navrhuju kategorii Moučníky, podkategorii Ostatní nebo Drobné pečivo
19. 10. 2011 11:07
fb.lib: Nedovedu si představit žádné pečivo (ani sladké) bez soli. Jednou se mi povedlo dělat bez soli mazanec a byl velice fádní chuti.
A můžeš tedy, prosím, recept (a vůbec všechny svoje recepty) podrobněji rozepsat? Co na kvásek, co do těsta a i postup. Nechodí sem jenom zkušení, ale i začátečníci a ti velice tápou a jsou velmi vděční za přesnější, podrobnější postup. Vím to podle dotazů i SZ.
A můžeš tedy, prosím, recept (a vůbec všechny svoje recepty) podrobněji rozepsat? Co na kvásek, co do těsta a i postup. Nechodí sem jenom zkušení, ale i začátečníci a ti velice tápou a jsou velmi vděční za přesnější, podrobnější postup. Vím to podle dotazů i SZ.
19. 10. 2011 11:01
Jeden cukr je do těsta a druhý do kvásku,mě to je také divný ale kávový rohlík je bez soli.Já si na ně vzpomínám a opravdu asi sůl tam není,prostě byli ke kávě ale přesto byli dobré.Já vím že to je asi špatně zařazené ale kategorie pečivo tam není.Jinak jsou to recepty mistra pekaře a vyšlo to 1992.Stálo to 19,80.Koupil jsem to v Levných knihách v roce 1995 za 5kč protože o tyto postkomunistické recepty nikdo neměl zájem.A jsou dnes super,že jo?
19. 10. 2011 09:29
Františku, můžeš nám písnout, prosím, ze které knihy (z kterého roku) čerpáš recepty? Zajímalo by mě to a možná, že nejen měDíky.
A máš v receptu psán dvakrát cukr a žádnou sůl - to je dobře?
A máš v receptu psán dvakrát cukr a žádnou sůl - to je dobře?
19. 10. 2011 09:27
Pavla: Pavli VŠECHNO domácí pečivo se vyplatí
Nevím, ze které starší knihy František čerpá, ale tohle pečivo z bílé mouky se všechno dělávalo na omládek (druh kvásku), pak bylo nadýchané a trvanlivé jako to dnešní, které je plné různých zlepšujících přípravků.
Nevím, ze které starší knihy František čerpá, ale tohle pečivo z bílé mouky se všechno dělávalo na omládek (druh kvásku), pak bylo nadýchané a trvanlivé jako to dnešní, které je plné různých zlepšujících přípravků.
19. 10. 2011 09:10
Prosím, aká múka - hladká, polohrubá? Aký tuk? Hocijaký margarín na pečenie? Vďaka.
19. 10. 2011 08:51
Cathleen: děkuju , zaujaly mě tyhle autorovy rohlíky, tak bych nějaký chtěla prubnout..protože dle rozpisu (že z kila mouky vyjde 44 rohlíků), to se vyplatí, to už je slušný..
19. 10. 2011 08:37
Františku, pokud napíšeš větu Postup dle Máslový rohlík, je třeba odkaz na něj (na recept Máslový rohlík) vložit do Poznámky. Jinak ho budou ostatní složitě hledat.
19. 10. 2011 08:35
Pavla: Pavli, tohle spíš patří do kategorie Ostatní....postup pro pekárnu tu rozepsaný není.
Samozřejmě to můžeš udělat klasicky - z trochy vody, mouky, cukru a droždí uděláte kvásek, po jeho vykynutí přidáte zbytek surovin a vymícháte těsto.
Samozřejmě to můžeš udělat klasicky - z trochy vody, mouky, cukru a droždí uděláte kvásek, po jeho vykynutí přidáte zbytek surovin a vymícháte těsto.
19. 10. 2011 08:24
Ne, bez domácí pekárny jste ztracená
19. 10. 2011 06:48
Šlo by tohle uplácat klasicky, bez domácí pekárny?
18. 10. 2011 22:10
Zajímavé těsto, to musím vyzkoušet
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 7 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 19 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 20 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 7 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 8 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 10 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 10 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 10 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 10 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 11 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 11 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Kde skladovat zeleninu? Máme více možností, jak ji uložit, aby vydržela co nejdéle
Další recepty
Tématické fráze: kávové rohlíčky kávové domácí rohlíky kavove pecivo domácí kávové rohlíky převalované rohlíčky s tvarohem kavové rohlíčky recept kávový trvanlivý trvanlivé pečivo recept rohlíky z převalovaného těsta rohlíčky s převalovaného těsta orechovo kavove rohlíčky převalované rohlíky odkazy recepty trvanlivé domaci rohlíčky pečivo ke kávě recepty rohlíky trvanlivé raw rohlík kávový přípravek na písmeno b rohlík z převalovaného těsta recept na převalované rohlíčky
Suroviny: mouka pšeničná, cukr, mléko sušené, droždí, tuk, cukr, voda, mák
Kávový rohlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3KKR
14 názorů