Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mušle alá Benelux

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

19. 11. 2011 12:30

Suroviny

Porce: 2-3

Nutriční hodnoty

Energie606 kJ / 145 kcal
Bílkoviny4,76 g
Tuky0,57 g
Vláknina15,89 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy27,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

PS: V Holandsku, Belgii prodávají speciální hrnce na mušle, což je vlastně hlubší hrnec přikrytý druhým, mělčím. Pokud něco podobného najdete doma, lze použít místo pokličky (nevadí, když to úplně netěsní)

Vývaru je opravdu víc než 1 dcl, protože mušle taky pustí nějakou vodu). To je i důvod, proč se nesolí, protože mají vlastní sůl :-). Každopádně, díky zelenině a hlavně česneku je to vynikající životabudič a hlavně posilovač imunity - jak říká můj drahý: "To maká!" :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

aachje aachje

26. 7. 2016 16:35

prosim, v zadnem pripade nevarit 20 minut :-D
staci 5, jestli tedy nechcete mit gumu.

Dennini

22. 11. 2011 20:41

anonym: tak jsem si schválně to koření na mušle vzala k ruce a snažila prostudovat...spíš než sladká paprika je tam sušený česnek, určo nějaké oregáno, bazalka, bobkový list, sušená rajčata a mnoho dalších bylinek.... Nevím, jaký jste odborník přes mušle, že hodnotíte, co se k nim kdy dává nebo nedává:-? Žiju v Holandsku a tuhle směs koření tady prodávají speciálně na mušle, takže zřejmě Holanďani o přípravě mušlí taky podle Vás nic nevědí;-). Proto je prodávají v každém supermarketu a můžete si je dát v každé restauraci:-)). Každopádně mi ale v tuto chvíli trochu uniká smysl vaší narážky na české patlalství :-)

srettka

19. 11. 2011 18:48

anonym:ja jsem neobhajovala koreni, ale pripominku na patlalske stranky;-)

zizala zizala (moderátorka)

19. 11. 2011 17:16

Miluju všechno z moře :-p :yes:

anonym

19. 11. 2011 16:50

jinak pro srettku, tady nejde o vysokou gastronomii..z čeho je to koření na ryby? ja nevim, nikdy jsem ho nekupovala. ale tipuji sladká paprika, susene bylinky...nic co by se kdy dávalo do mušlí. Nechápu proč Češi musí neustále něco patlat .heslo :čím víc tím líp.
kayyyys: přesně, hejno. kritizují , vysmívají se vždycky tomu kdo ma pravdu. ale to jim nevysvetlis,at zijou dal v iluzi :-D

Bahula Bahula

19. 11. 2011 16:13

Když jsem byla na Thassosu uvařili nám mušle přesně v takovém hrnci. Přinesli je v síťce z moře ani je pořádně neoprali, šupli je do hrnce, uvařili, slili vodu a vyklopili na talíř. Přidali citrón, sůl a vedle toho postavili 3l Ouza a já si bláhově říkala „kdo to bude pít“. Nakonec jsme zjistili, že bez toho Ouza se to nedá a ještě chybělo. Písek nám křupěl mezi zuby, husina mi šla po zádech a když si na to vzpomenu, tak ji mám ještě teď. To Ouzo bylo o mnoho lepší.
V žádném případě nezpochybňuji tento recept, pouze mi vedle chybí to Ouzo :-D:-D:yes:+

vybusna vybusna

19. 11. 2011 15:32

spagetka::-*:-*:yes:

spagetka spagetka

19. 11. 2011 15:21

kayyys:právě jsi do toho hejna přilítl/a, vítej :-D:-D:-D:-D

kayyys

19. 11. 2011 15:16

Souhlas s anonymem...
tady někdo prezentuje oprávněnou kritiku a hned se tady slítne kdákající hejno.
Ale co se tady divit..

Dennini

19. 11. 2011 14:27

:-8 Děkuju za ohlasy.
Spagetko, Petrzelko....v jednoduchosti je krása a tenhle recept je přesně tak chutný, jako jednoduchý:-*:-*. Občas pak do Čech mušle vozím mamině, aby nezáviděla...

anonym

19. 11. 2011 14:24

si myslíte že když jste zaregistrovaní že jste neco vic? :D takze kdyz se zaregistruju a stejne tam neuvedu udaje tak me budete brát s respektem?:-D

Dennini

19. 11. 2011 14:21

žijeme dočasně v Holandsku když jsem všude v obchodech viděla 2 kg balení čerstvých mušlí kolem 5 EUR (jaká nespravedlnost!!!), slintala jsem jak Pavlovovi psi:-). Ale taky jsem nevěděla kudy do toho, až přijeli známí z Belgie a poradili tenhle recept. Jedla jsem je pak takto u nich i v místních restauracích a fakt to funguje:-p. Hlavně to vůbec není věda. Jakmile potkáte mušle, tak směle do toho:-K

PS: ANONYMní poznámky mě opravdu nemohou rozhodit:-S

xanny

19. 11. 2011 13:56

:-8 nádhera, právě teď lituju, že nemám přístup k čerstvým mušlím ;-(, u nás je máme rádi a dáváme si je hlavně u moře, jinak jen zamražené z Makra a to už není ono ;-). Aspoň bodík :yes:

spagetka spagetka

19. 11. 2011 13:53

ANONYM:autorka píše, že LZE POUŽÍT, ne že je tam musíš dát. Ono se musí umět nejen "patlat", ale i číst - a to v první řadě, především číst

spagetka spagetka

19. 11. 2011 13:52

Mušle jsem jedla, chunaly mi, ale sama si také nějak netroufám. Ovšem tento popis se mi zdá dost srozumitelný a i chutný ;-):-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: nejlepší recept na mušle musle jak vyvařit mušle jak vařit mušle recept na mušle vaříme mušle hrnec na mušle jak uvarit musle jak se jí mušle ouzo recept jak se vaří mušle mušle recept recept musle mušle vaříme mušle ve vývaru čerstvé mušle recept jak vyvariz musle jaká je chut mušle. musle vrestauracich čerstvých mušle

Suroviny: müsli, cibule, česnek, celer řapíkatý, koření na mušle, bobkový list, voda

TopRecepty.cz

Mušle alá Benelux

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kOlX