Chléb z remosky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 550 kJ / 1 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,39 g |
Tuky | 8,72 g |
Vláknina | 24,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 310,04 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chlebík v remosce dělávám nižší, to aby se při kynutí, když se peče, nenalepil na víko.
Chleba váží 700 g, má fantasticky křupavou kůrku a je nadýchaný. Druhý den je mírně tužší, přesto výborný.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 2. 2022 11:03
9. 1. 2022 10:29
8. 1. 2022 12:34
Podle "vlastní" vypilované receptury a postupu peču už druhým rokem (od 11. 2021 min. 2x týdně chleba v "litině"
Kynu po kile v ošatkách www.morex.cz/kategorie/ovalne-osatky/?page=1&rowfilter=true&&search=&prop=50L0000101:40X0000101
Mám starožitné remosky, tak jsem toto zkusil...
Kilo vykynutého těsta jsem po prohnětení rozdělil napůl, a nechal znovu vykynout na papíru v rem. miskách.
Přiklopil rozpáleným tělesem a pekl jsem 40 minut
Produkt byl OK, skoro podle mých představ, střídy v bochníčcích moc nebylo
Příště zkusím péci déle
27. 6. 2013 15:02
13. 2. 2012 15:21
13. 2. 2012 14:18
13. 2. 2012 14:06
13. 2. 2012 12:52
13. 2. 2012 12:50
13. 2. 2012 12:45
maris:díky
13. 2. 2012 11:45
http://www.toprecepty.cz/recept/3528-korpus---babo...
13. 2. 2012 11:45
13. 2. 2012 11:42
cathleen: no nic.. příště zvýším gramáž a bude to OK.. ale chuťově.. je výborný a se zdravou drožďovou pomazánkou.. prostě nemá chybu
13. 2. 2012 11:22
13. 2. 2012 11:11
Nevěděla jsem, že máš tu velikou remosku - řekla bych ti totéž, co maris. Ale - chlebík je moc hezký a že je placatější?život je samá změna, ne?
To, že je chlebík nižší, beru jako jediné, malinké, nutné mínus chlebíka z remosky. Ale chleba to je, chutná jako chleba a kůrku měl snad ještě lepší, než některý chlebík z trouby.Já ten svůj, když už mám vyzkoušený, klidně dělám trošku vyšší - teď už vím, že se mi nepřipálí.
Merylas: nááhodou - slyším to rádaasi jako každý. Ale stydím se a červenám u toho, to jo.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 21 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno 5. 5. 2024 08:06
Bleskové rohlíky
Přidáno 5. 5. 2024 06:51
Právě bylo uvařeno:
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
janatka uvařila před 2 hodinami
Zeleninová fazolačka
hanulfilipova uvařila před 3 hodinami
Kuskus s kuřecími kousky a zeleninou
cherst uvařila před 3 hodinami
Kuřecí kari kousky s kokosovým mlékem a špenátem
LycanCZ uvařila před 11 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 13 hodinami
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 14 hodinami
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 14 hodinami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 15 hodinami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 16 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pečení chleba v remosce chleba v remosce chléb v remosce domácí chleba z remosky domácí chleba z remosky domácí chléb z remosky domácí chleba v remosce chleba pečený v remosce chleba pečený v remosce remosky domácí chléb pečený v remosce pečení domácího chleba v remosce stará remoska recepty chleb pečený v remosce domácí chléb v remosce remoska recepty domáci chleba do remosky recepty pro remosku remoska malá jak upect chleba v remosce
Suroviny: voda, cukr, kmín celý, sůl, ocet, mouka celozrnná žitná, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, droždí,
Chléb z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rX9B
47 názorů