Sekaná v anglické slanině
Sekanou pečeni připravovaly už naše babičky a chutná nám dodnes. Je ale třeba, aby nepopraskala a byla šťavnatá. S tímto receptem se vám to určitě povede a na sekané obalené ve slanině si také pochutnáte.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 7 828 kJ / 1 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,27 g |
Tuky | 129,36 g |
Vláknina | 14,55 g |
Cholesterol | 878 mg |
Sodík | 6,00 g |
Sůl | 14,67 g |
Sacharidy | 29,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je z časopisu Albert.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 2. 2022 14:51
Hmm, jak dlouho a na jakou teplotu se to peče?
Tak odpovím si sám po několikátém pečení na základě získaných zkušeností;
1) 10 minut na 200 °C, pak ubrat na 170 °C a ještě cca 50 minut
2) musí se podlévat a to docela dost; Staré řeznické pořekadlo zní: Sekaná by měla vypít tolik vody, kolik sama váží. To je samozřejmě přehnané, ale právě voda, která se do sekané při pečení vstřebá, dělá pak tu šťavnatost.
Jinak je sekaná excelentní, výborný recept s perfektním dávkováním
Tak odpovím si sám po několikátém pečení na základě získaných zkušeností;
1) 10 minut na 200 °C, pak ubrat na 170 °C a ještě cca 50 minut
2) musí se podlévat a to docela dost; Staré řeznické pořekadlo zní: Sekaná by měla vypít tolik vody, kolik sama váží. To je samozřejmě přehnané, ale právě voda, která se do sekané při pečení vstřebá, dělá pak tu šťavnatost.
Jinak je sekaná excelentní, výborný recept s perfektním dávkováním
10. 3. 2021 12:54
Dnesni oběd, dělala jsem jen z bůčku. A doporucuji a dávám bod
7. 6. 2017 16:46
Valis: To mne opravdu moc těší
7. 6. 2017 15:34
Tak s touto sekanou jsem měla doma velký úspěch. I mladší dcera, která se na mleté maso extra netváří byla moc spokojená. Super
8. 9. 2015 20:51
MarcelaPa: Jééjda to už je dávno!! Se směju, když se podívám na ty své fotky . Děkuji ti za ty tvé
8. 9. 2015 19:29
Jé, Jani, dnes jsem jí dělala k obědu aniž bych věděla, že je tu od tebe. Mám ji v rubrice Co dnes uvařit?, tak přidávám fotky i sem a samozřejmě posílám bodík. Já už ani jinou sekanou nedělám, je moc dobrá, šťavnatá a voňavá.
8. 9. 2015 19:15
vypadá moc dobře děkuji za inspiraci zítra jdu do ní
15. 2. 2014 15:35
jdu dělat, tak jsem zvědavá
29. 8. 2013 21:52
evulis: Díky
29. 8. 2013 20:38
je skvělá
27. 4. 2012 11:52
hehoheho: to jsem ráda
27. 4. 2012 11:38
Výborná! Jen se po ní zaprášilo.
6. 6. 2010 11:26
Vynikající, právě jsme dojedli. Šťavnaté, výborné, jedním slovem pochutnáníčko. Doporučuji a dávám bodík. Díky za inspiraci.
19. 3. 2010 11:42
Jani kráása +4
15. 10. 2008 21:43
Jani, to může být ale dobrůtka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 6 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 2 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 2 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 2 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 4 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 5 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Jak na to, aby byla sekaná šťavnatá a během pečení nepraskla. Postupujte podle těchto vychytávek
Další recepty
Tématické fráze: sekana recept mleté maso recepty sekaná anglicke recepty sekaná se slaninou recept sekana sekaná s anglickou slaninou opečená sekaná recepty sekaná recept na sekanou sekana s anglickou sekaná obalená slaninou domací sekaná s anglickou slaninou sekaná albert sekaná s vajíčkem mleté maso v anglické slanině recepty na sekanou domaci sekana se slaninou sekaná recepty anglický recept
Suroviny: maso mleté, cibule, česnek, vegeta, sůl, majoránka, koření oregáno, petrželka, strouhanka, mléko, vejce, slanina anglická
Sekaná v anglické slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5lP
15 názorů