Kadlíkovo zelí s houbama, bramborem, uzeným...
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 3 384 kJ / 809 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,66 g |
Tuky | 32,74 g |
Vláknina | 41,30 g |
Cholesterol | 144 mg |
Sodík | 2,71 g |
Sůl | 6,20 g |
Sacharidy | 33,60 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 3. 2013 19:06
Recept mě velice zaujal. Nemám ale pečící sáčky, zkusím udělat v pomalým hrnci. Pak podám zprávu.
26. 3. 2013 19:05
pipre: Toto mám od tety, byla RNDr. houbařka (pěstovala hřiby i v miskách v laboratoři). Říkala mi: Ochutnej kousek holubinky z klobouku - pálí, vyhoď jí, nepálí, JE JEDLÁ. Jedinou podmínkou je bezpečně poznat holubinku. A kdo jí nepozná, ať raději nechodí do lesa
2. 1. 2013 12:38
Pečící sáčky jsou skvělé,je potřeba péct na nižší teplotu.Já do sáčku naskládám brabbory na menší kousky,kuřecí nebo vepřové na nudličky,jakoukoli zeleninu dle vlastní fantezie včetně cherry rajčátek.Vše jemně přisolené a okořeněné.Ke kuřecímu masu kápnu trochu olivového oleje.
28. 12. 2012 18:52
Ivusa: Také si myslím, že pokud se sáček připeče, tak je to teplotou. Myslím, že i na sáčcích je uvedeno, že by teplotya v troubě při pečení neměla přesáhnout 220;C. Některé sáčky se propichují, než se vloží do trouby, na některých ale propíchnutí není uvedeno a to jsem trnula, že mi praskne v troubě ...Zkoušela jsem to bez propíchnutí, ale raději jsem snížila teplotu a vydrželo to
28. 12. 2012 16:56
28. 12. 2012 15:33
Recept dle mých chuťových kanálků,ale houby sbírám jen co znám,ale obdivuji ty co znají více druhů hub ,mám v mrazáku mojí houbovou směsku a tak určitě vyzkouším,ještě taky musím zakoupit ty sáčky.
28. 12. 2012 10:53
Ivusa:tak takových vás moc není.Já znám lidi co sbírají,ale nejedí.Že by nedůvěra ve vlastní schopnosti?
28. 12. 2012 09:28
houbičky miluju,ale bohužel nesbírám....nepoznám je, ale pokud někdo houby zná a vaří z nich ráda si pochutnám.Recept se mi líbí a pečící sáčky používám také ...je z nich chutné jídlo a hlavně se tolik nemusí drhnout pekáčZezačátku se mi také sáček připékal ,myslím si že je to teplotou v troubě.Stačí péct sice trošku dýl, ale na méně stupňů.
27. 12. 2012 21:19
Zdar Kadlíku. Už jsem myslel, že se navyskytuješ. A ty sem vtrhneš zase s takovou dobrotou. Já tyto houby neznám, tak je nesbírám,ale jsdl jsem holubinky a byly sqělé.
27. 12. 2012 20:00
Vypadá to hodně jedle+ Pečící sáčky občas používám. Někdy s hotovou směsí, ve které jen zamíchám to, co chci péct a také sáčky bez kořenící směsi, kde si dám vlastní koření.
Kadliku, po holubinkách se mi stýská už mnoho let. Naposled jsem je jedla, když žil ještě můj otec a jemu jsem věřila, že od něho je mohu jíst. Od té doby jsem si netroufla ochutnat od nikoho.
Kadliku, po holubinkách se mi stýská už mnoho let. Naposled jsem je jedla, když žil ještě můj otec a jemu jsem věřila, že od něho je mohu jíst. Od té doby jsem si netroufla ochutnat od nikoho.
27. 12. 2012 15:26
Kadlik: Jseš můj člověk
27. 12. 2012 15:24
jirholu: No.jasně,to mělo patřit Oskerusce, omlouvám se hluboce
27. 12. 2012 15:12
Kadlik:jo to když mi poprvé přinesl muž ty zelené holubinky, tak jsem pátrala všude, jestli si ze mě nedělá srandu
27. 12. 2012 15:11
Oskeruska: atlas je na motivaci, ale pak chce tu houbu vidět naživo, a víckrát... to se nedá naučit během chvilky. Ale výsledek stojí za to!
27. 12. 2012 15:09
jarda Kadic: takové holubinky nazelenalé, s tím popraskaným kloboukem... to je žrádlo!!! Smažené na řízek, nebo jenom opečené na sádle... nebo menší vcelku v octě!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 11 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 16 minutami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 2 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 3 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 5 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 7 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 7 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Samosběry jahod začaly: Nejlevnější jahody seženete za 60 Kč/kg u Kolína. Sbírá se ale už i na Moravě
Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér
Další recepty
Tématické fráze: čirůvka dvoubarvá recepty čirůvka dvoubarvá recept zelí s houbama recept čirůvka dvoubarvá čiruvka dvoubarvá hřiby se zelím bramborové špalky s uzeným pecici sacky jak pouzivat vepřové nudličky v pečícím sáčku recepty z čirůvky dvoubarvé atlas hub sk houby havelky mám ráda maso recepty zelí s hřiby pečicí sáčky co a jak v nich péct červené zelí s brambory a uzeným jak udělat zelí ze sáčku co udelat z ciruvek zelí s hřibama mohu péct uzené maso? čirůvka havelka na kmíně
Suroviny: zelí hlávkové, brambory, krkovice uzená, houby, mrkev, cibule, sůl, pepř, kmín celý, tymián sušený
Kadlíkovo zelí s houbama, bramborem, uzeným...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oXGK
34 názorů