Pečená bílá ryba
Suroviny pro 4
4
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hledala jsem rychlý recept na "bílou rybu", kterou jsme koupili na výlovu. Protože jsem toho moc nenašla, začala jsem experimentovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 11. 2012 21:00
sunny.sofi: v naprosté většině plotice nebo perlín - chuťově stejné. Občas se přihazují k bílým rybám ještě malí cejni, oukleje nebo i karasové (až na poslední taky podobná chuť), ale na tý fotce to vypadá na jednu z těch prvních dvou. :)
p.s. příště doporučuju opravdu jen tak obalit a usmažit filetky. Pokapat něčím ostrým (tabasco) a super mega grundle jsou na světě
p.s. příště doporučuju opravdu jen tak obalit a usmažit filetky. Pokapat něčím ostrým (tabasco) a super mega grundle jsou na světě
10. 11. 2012 20:56
medmic: Já ji letos měla poprvé, všechno asi 15 cm rybičky, upečené naprosto luxusní chuť, lepší rybku jsem nejedla. (A než jsi mi to napsal, ani jsem nevěděla, že jsou to plotice), díky
10. 11. 2012 20:20
sunny.sofi: Já to vím, ale neumím to vysvětlit manželce Ta mi vždycky každou rybu rozbabrá aby ji neunikl ani vlas. Vypadá to pak na talíři strašně
Jinak bílé ryby dělám docela často (v sezóně, když nachytám), většinou do salátu nebo smažené jako řízečky. A zjistil jsem jednu zvláštnůstku, tyhle ryby jsou dobré jen malé, vytáhl jsem 45 cm dlouhou plotici, váha přes kilo a bylo to velmi nedobré maso. Na tolik, že zbytek oběda dojedly naše kočky :)
Jinak bílé ryby dělám docela často (v sezóně, když nachytám), většinou do salátu nebo smažené jako řízečky. A zjistil jsem jednu zvláštnůstku, tyhle ryby jsou dobré jen malé, vytáhl jsem 45 cm dlouhou plotici, váha přes kilo a bylo to velmi nedobré maso. Na tolik, že zbytek oběda dojedly naše kočky :)
10. 11. 2012 20:08
medmic: Když se vyfiletuje, zbyde jen pár kostí nad páteří a po dobrém upečení se dají jíst
10. 11. 2012 19:38
Jo jo, plotičky jsou fajn, jen některé odrazuje tuna kostí (přesněji takových vláken, mně nevadí).
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 3 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 16 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 19 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dort Pavlova
28Monika uvařila před 13 minutami
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 2 hodinami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 2 hodinami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 13 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 13 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Pět variant chřestu: Krémová polévka pro labužníky, dokřupava osmažený v těstíčku a luxusní chuť má jako náplň v palačince
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: bila ryba pečena ryba co je to bílá ryba bila ryba recept recept na rybu karas pecena ryba recept pecena plotice recepty na ryby karas bila ryba recepty bila ryba, recept ryba karas bile ryby recept na pečenou rybu jak upect rybu ryba plotice co je bila ryba recepty z bílých ryb pečené plotice www recepty z karase plotice pečena
Suroviny: plotice, sůl, pepř, kmín celý, česnek, máslo, olej olivový
Pečená bílá ryba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7V0B
5 názorů