Rychlá huspenina
Nevíte jak využít uvařené vepřové maso? Což takhle zkusit připravit domácí vymazlenou huspeninu? Stačí sáček želatiny, trochu zeleniny a dochutit nálev. S čerstvým chlebem to bude skvělá svačina nebo večeře.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 922 kJ / 698 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,23 g |
Tuky | 17,17 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 278 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 23,80 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 1. 2018 16:24
4. 12. 2016 20:49
11. 1. 2009 09:32
10. 1. 2009 19:53
10. 1. 2009 19:47
Obyčajnú huspeninu urobíš varením bravč. paprčiek, kolena, kožiek.Ja dávam neúdené. Nemám presnú mieru, ale tak, aby bol vývar silný. Musíš variť 4-5 hod. pomaly. Mäsko musí odpadávať od kostí /dá sa variť aj v tlakovom hrnci, čím urýchliš varenie, ale to som neskúšala/. Ak začne vrieť, pridaj soľ, 1-2 bobkové listy, mleté korenie, nové korenie, ošúpanú ciľubu 1-2 ks, 4-5 strúčinkov cesnaku. Ochutnaj, či je dosť slaná tak, ako polievku. Ak bude všetko uvarené, vyber naberačkou mäsko. Po vychladnutí ober koleno, podávaj kúsky do misiek, resp. hlbokých tanierov. Ja dávam do kažného taniera najskôr trošku pretlačeného čerstvého cesnaku. Potom to mäsko a zalejem ocedením vývarom huspeninky. Dám vychladnúť! Nie zamrznúť! Niekto dáva do misiek aj mäsko spolu s koškami. U nás, to už nejde, každý chce len čisté mäsko s nálevom huspeniny. Niekto zas dáva do huspeniny aj mrkvu a potom dáva koliesko mrkvy do taniera. Mne sa zdá potom huspenina nasladlá. Ja som zvyknutá na klasiku. Tak dúvam, že sa Ti podarí!!! Dobrú chuť!
2. 1. 2009 10:11
2. 1. 2009 09:36
2. 1. 2009 09:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 7 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 7 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 19 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 22 sekundami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 4 minutami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 1 hodinou
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 2 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 3 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 3 hodinami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 4 hodinami
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 6 hodinami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 6 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Další recepty
Tématické fráze: recepty sulc huspenina recept na sulc sulc recept vajíčková huspenina vaječná huspenina zeleninová huspenina kuřecí huspenina kočenina domácí huspenina drůbeží huspenina huspenina v tlakovom hrnci recept sulc huspenina z kolena varenie huspeniny recepty na sulc domácí sulc se želatinou huspenina-recept vareni huspeniny rychlá kuchyně studeno recept
Suroviny: maso vepřové, okurky sterilované, cibule, kapie, želatina, lák okurkový, sůl, ocet
Rychlá huspenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZpr
8 názorů