Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období
Sklízíte jednu cuketu za druhou a došly vám nápady, jak je zužitkovat? Pokud chcete uchovat nějakou cuketu i na zimu, připravte sklenice a vrhněte se do zavařování. Cuketové zelí se skvěle hodí nejen k masu, ale také do polévky.
Suroviny pro 4 kusy
4 kusy
4 sklenice po 650 ml
Nutriční hodnoty
Energie | 4 001 kJ / 956 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,40 g |
Tuky | 4,84 g |
Vláknina | 83,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20,06 g |
Sůl | 50,00 g |
Sacharidy | 178,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zavařovat se dlouho nemusí, jde spíše jen o to, aby se dobře přichytilo víčko. Já zavařuji tyto větší sklenice v papiňáku. Na dno hrnce dám pařák na knedlíky, přidám 300 ml vařící vody, dám 2-3 velké sklenky a uzavřu poklicí. Od doby varu vařím 5 minut a vypínám. Víčka mě vždy chytí dobře a ještě se mi nikdy žádná “zavařenina“ nepokazila.
Dužinu se semínky z cukety nevyhazujeme. Můžeme je dát s různou zeleninou do hrnce a uvařit polévku. Po změknutí zeleniny rozmixujeme ponorným mixérem, dle potřeby naředíme a dochutíme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 10. 2022 22:03
26. 7. 2022 17:35
24. 7. 2022 10:35
16. 2. 2022 20:56
12. 2. 2022 15:45
15. 10. 2020 11:29
13. 10. 2020 18:03
Do jedné dávky jsem nastrouhala na jemno červenou řepu a mám tím pádem i zelí červené.
10. 9. 2019 20:17
8. 9. 2019 17:21
14. 9. 2016 19:45
14. 9. 2016 16:19
13. 9. 2015 17:51
12. 9. 2015 20:46
S těmi bramboráčky to vypadá báječně,mňamManžel je schopen sníst u televize celý obsah sklenky cuketzelí jen tak,na chuť
11. 9. 2015 13:16
11. 9. 2014 18:01
Věřím,že se Ti zelí nepokazíMě,pokud se mi podaří nějakou tu sklenici schovat,tak takto zhotovené zelí vydrží do srpna dalšího rokuJeště se mi nestalo,že by zakvasilo,nebo chytlo plíseň
Ale náhoda je blbec,to je faktStačí přistrouhat trošku"otlučenější"část cukety a je zaděláno
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Banana split
Přidáno před 12 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 2 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 2 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 3 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 4 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 5 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 5 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 5 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 5 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Kosice uvařila před 6 hodinami
Rýžový nákyp
Kikaa uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čím se liší přerostlé starší cukety od těch mladých? Jejich zpracování zabere více času, ale i pro ně máme dobré využití
Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
Cuketové zelí je výbornou a rychlou alternativou klasického zelí. Jak ho připravit a jak ho zavařit na zimu
Další recepty
Tématické fráze: cuketové zelí cuketové zelí zavařování zavařování cuketového zelí zavařování cuket jak zavarit cuketove zeli zavarujeme cuketu cuketove zeli sterilovane zavařujeme cuketové zeli cuketové zelí zavařit zavařování cuketové zelí zavařované cuketové zelí zavařování zelí z cukety co z cukety na zimu zavarena cuketa jako zeli cuketové zelí zavařované cuketové zelí zavařujeme zavařená cuketa zeli z cukety zavařování cukety jako zelí cuketové zelí s dekem
Suroviny: cuketa, cibule, ocet, deko, cukr, kmín celý
Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/33gM
36 názorů