Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátové lasagne s kuřecím masem

Lasagne mají v Itálii, zemi svého původu, stovky variant. Jsou oblíbené pro snadnou přípravu a hlavně pro chutný výsledek vaření. Právě proto se zabydlely i v českých kuchyních. Vyzkoušejte je také. Se špenátem a sýrovým bešamelem budou výborné.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

5. 1. 2014 19:42

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie6 415 kJ / 1 533 kcal
Bílkoviny133,50 g
Tuky81,67 g
Vláknina7,93 g
Cholesterol 425 mg
Sodík 1,50 g
Sůl3,74 g
Sacharidy64,62 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/01/spenatov...

Je to jen další z možných variant.

Bešamel je spíše sýrová omáčka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Smiley

28. 12. 2015 00:09

Můžu se zeptat na kolik je to tak cca porcí? :)

Dajda Dajda

8. 1. 2014 10:43

Kaczik: Mně naštěstí změkly vždycky, ať jsem je dělala se špenátem nebo s masem, zkusila jsem dokonce i canelloni. A to rozhodně nepoužívám stejný typ těstovin. Třeba ta Vaše známá právě dala málo tekutin, kdo ví. V každém případě lasagne jsou moje nejoblíbenější těstoviny. :-p

Kaczik

7. 1. 2014 19:37

Dajda: U těchto uznávám, že je to zbytečné. Ale dávám to trochu i jako radu. Jednou totiž známá dělala klasicky boloňské lasagne podle mých rad a těstoviny jí vůbec nezměkly, naopak zůstaly tvrdé jako beton. Což trochu nechápu, protože mám zkušenost, že mi změkly pokaždé, i když jsem byla líná a nechtělo se mi dělat bešamel, tak jsem místo něj dala jen nastrouhaný sýr :-8 . Pořád mi to přijde ale pohodlnější je namočit, kdy je jen v míse zaliju vodou a nechám svému osudu, než je vařit :-D.


Jitka Seifertová: To mě moc těší :-)).

Jitka Seifertová

7. 1. 2014 18:33

Dnes sem vařila-pekla na večeři a jsou luxusní.:-))

Dajda Dajda

6. 1. 2014 09:07

Lasagne se špenátem máme u nás doma moc rádi, i když do nich nedávám maso, ale smíchám špenát s nasekanou brokolicí a sýrovým bešamelem. :yes:

Jen malou poznámku. Mezi zbytečné práce patří i namáčení nebo dokonce předváření lasagní. Pokud je v nápni dost tekutin (bešamel, voda ve špenátu), těstoviny se v ní uvaří a krásně změknou cca během 1/2 hodiny. Já dělám lasagne už mnoho let a vždy jsem pracovala se syrovými tvrdými pláty. Zkuste to, není se čeho obávat:-!

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lasagne se špenátem a kuřecím masem lasagne s kuřecím masem a špenátem lasagne s kuřecím masem lasagne s kuřecím masem lasagne se špenátem a kuřecím lasagne s kuřecím a špenátem špenátové lasagne kureci lasagne lasagne s kuřecím masem a bešamelem recept na kuřecí lasagně se špenátem lasagne s kuřecím masem recepty lazaně se špenátem a kuřecím masem lasaně se špenátem a kuřecím masem špenátové lasagne s bešamelem recept na lasagne s kuřecím masem lasagne se spenatem lasagně s kuřecím masem špenátem lazáně s kuřecím masem a špenátem lazáně s kuřecím masem a špenátem lasaně s kuřecím masem a špenátem

Suroviny: špenát, těstoviny lasagne, prsa kuřecí, cibule, česnek, máslo, mouka hladká, mléko, sýr tvrdý, sýr gran moravia, sůl, pepř mletý, olej olivový

TopRecepty.cz

Špenátové lasagne s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gxzy