Cibulačka od Hradišťa
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 12. 2020 11:00
1. 12. 2020 14:50:10
JosefZeravicky: "Jenom tu zásmažku nedělám tmavší, neb mi tam nechává chuťové stopy hořkosti."
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
žééé se ti na plotně, žééé se ti na plotně,
že se ti na plóóótně pálí zásmažka...
No, asi také od Hradišťa, že
DODÁVÁM K PÍSNIČCE , která je našim foklorem:
Špatná si cérečko špatná hospodyn,
Špatná si cérečko špatná hospodyn,
Špatná si cérečko špatná hospodyn,
že tá tvojakoza do´jí petrolín.
Špatná si cérečko špatná milenka,
Špatná si cérečko špatná milenka,
Špatná si cérečko špatná milenka,
že nedáš od sebe,že nedáš od sebe svoje kolínka.
,,TOŠ TAK,,
Odpovědět 1 0
2. 12. 2020 00:36
1. 12. 2020 15:50
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
žééé se ti na plotně, žééé se ti na plotně,
že se ti na plóóótně pálí zásmažka...
No, asi také od Hradišťa, že
1. 12. 2020 12:54
Teto recept je asi z oblasi chudobného headišťska. Jsem také z hradišštka, ale u nás se nedává voda , ale vývar, jakýkoliv je po ruce. Když tuto cibulačku vařím, tak podle momentální chuti dávám ,lahodný zeleninový vývar, který trochu ovlivní silnou cibulovou chuť. Několikrát se mi podařilo využít i vývar z brambor ( já dávám k bramborám nejen větší kousky mrkve, petrželí ale i trochu podravky - brambory jsou pak obohacené nejen vůní, ale i vnešenějsí chutí, vývar pak použiju všude, de mi zavede chuť , nebo jej nechám schládnout a popíjím jako vitamínovou bombu)
Jenom tu zásmažku nedělám tmavší, neb mi tam nechává chuťové stopy hořkosti. Dělám ji výhradně do zlatova.
ALE TO JE ZASE VĚC NA KTEROU JSME ZVYKLÍ OD DĚTSTVÍ.
Po nalití do rozehřátého talíře, nebo misky dávám osmažený na kostky nakrájený chleba, který při osmažování nejen osolí, opepřím, ale i lehce posypu sušeným drceným česnekem . Dělám jich víc a dají se pojídat k vínu, pivu či jen tak k televizi.
Tak že nám nikdy chleba ztvrdnout .
,,TOŠ TAK,,
30. 10. 2019 10:51
26. 1. 2017 14:42
Po vychlazení byl vývar tuhý jako sučuk a seškrábl jsem z něj asi 30 deka tuku.
Všichni zavedení kuchaři hlásají jako jeden muž: I slabý vývar je lepší než čistá voda!
Co napíši bude znít jako rouhání, ale naleju - naliju vám čisté vody, nemohu jinak:
Krom toho, že se mi po jídle rty lepily glutinem k sobě (a mančaftu prý také), jsme žádný vliv použití vývaru nezaznamenali
No a včíl raď kočičko, raď pejsku (vy spagetka: už raději neééé)
26. 10. 2016 20:59
Raď kočičko, raď pejsku, raď spagetka:
No, nedalo mi to a hodil jsem oko do pravidel...
http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=zal%C3%ADt
25. 10. 2016 12:32
25. 10. 2016 12:03
Jj, "zalijeme"
No, asi bych psal chibi a hrupky, i kdybych měl tolik "vejšek" co oni...
25. 10. 2016 11:58
25. 10. 2016 11:35
Do postuou jsem dopsal "Zalejeme VŘÍCÍ vodou,..."
1. 3. 2016 14:07
23. 10. 2014 18:48
20. 10. 2014 07:33
18. 10. 2014 11:33
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 21 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 22 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 23 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
Hanyday uvařila před 16 sekundami
Sojové boby po bakoňsku
Renda95 uvařila před 1 hodinou
Tvarohová bábovka od Výbušné
Renda95 uvařila před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Original.styl@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
divozenka666 uvařila před 2 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 9 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 10 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 14 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Další recepty
Tématické fráze: cibulačka cibulačka se zeleninou tmavá cibulačka cibulačka polévka tmavá cibulačka z veproveho vyvyru cibulacka tmava kačení sádlo veprova cibulacka krémová cibulačka tmavá cibulacka z veproveho vyvaru kačení sádlo použití kaceni sadlo,pouziti cibulacka-se-zeleninou vegan cibulačka recept cibulacka ládi
Suroviny: tuk, cibule, mouka hladká, sůl
Cibulačka od Hradišťa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kVpE
16 názorů