Spaghetti carbonara
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 5 308 kJ / 1 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,84 g |
Tuky | 27,64 g |
Vláknina | 29,50 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 333 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 187,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na špagety carbonara jsem tady pár receptů našla. Ale buď v nich byla smetana anebo pancetta či slanina. Správně má být ve špagetách carbonara guanciale, což je neuzená slanina z vepřových líček anebo laloku. Bohužel nutno dodat, že chuť pancetty nebo slaniny s guanciale nelze srovnávat. Dá se říci, že to byla uzenina přímo stvořená pro tento recept. A ta smetana je zbytečná, krémové omáčky lze docílit i bez ní a to i s celými vejci a není nutné přidávat další kalorie do už tak poměrně těžkého jídla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 2. 2017 22:15
18. 2. 2017 16:16
18. 2. 2017 14:15
No, poslal bych SZ že abychom zde neplevelili, ale jste želbohu neregi
https://www.google.it/#q=pasta+carbonara+panna
Rcp jsem nestudoval, předpokládám ale, že jsou to italské stránky...
18. 2. 2017 13:48
Ja to vidim jinak, smetanu si do carbonary da ten, kdo smetanu muze (ma ji rad), coz je zde mensina, nebo ten, kdo ji bez smetany (carbonaru) neumi uvarit.
18. 2. 2017 13:08
No, stran lidové tvořivosti s upravováním tradičních receptů by bylo lze polemizovat (ale ne tady) a dalo by se polemizovat i s každou druhou vaší myšlenkou (ale raději ne tady), leč dovolím si nesouhlasit s Paul Sulc: Pán je sice ve svých názorech aspoň konzistentní (viz koment https://www.toprecepty.cz/recept/11574-spagety-car... ale pravdu může mít asi stejnou jako pověstný televizní lecebrita která se nesmazatelně zapsala do dějin kulinařiny rčením: "...a nemáte-li tam to, tak tam dejte to co máte!"
Na rozdíl od Pavlíka Sulců se nerad opakuji (viz odkaz výše) ale co se týká té smetany v carbonara mu rád dávám za pravdu: Není pravda, že v It. se zásadně (jak se v mnohých diskuzích zdůrazňuje) nepřidává smetana. V některých, především v severních regionech (asi vliv rakouské kuchyně) smetanu používají. Ne vždy, ale občas používají
18. 2. 2017 13:06
18. 2. 2017 07:27
18. 2. 2017 07:16
18. 2. 2017 04:45
28. 3. 2015 11:46
23. 3. 2015 22:17
20. 3. 2015 09:16
19. 3. 2015 21:12
19. 3. 2015 19:28
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 1 hodinou
Věnečky výborné
Přidáno před 3 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 6 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 7 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 6 minutami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 46 minutami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 54 minutami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 54 minutami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 54 minutami
Mini větrníčky s jahodami
Grinchch2010 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s ananasem
Grinchch2010 uvařila před 1 hodinou
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Mahtaito uvařila před 3 hodinami
Domácí nudle
jalamo uvařil před 4 hodinami
Tatranské kotlety
zuzanax uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: spaghetti carbonara špagety carbonara albert spagety car neuzená slanina spaghetti carbonara recept špagetové carbonara špagety carbonara lidl špagety carbonara špagety..carbonara carbonara se slaninou recept carbonara smetana albert spageti di carbonare spaghetti di carbonara pancetta carbonara carbonara špagety recept top recepty špagety carbonára špagetové carbonara lidl recept carbonara recept.cz spaghetti vejce spagetti di carbonata
Suroviny: těstoviny špagety, guanciale, vejce, pecorino, sýr gran moravia, česnek, pepř mletý, bazalka čerstvá
Spaghetti carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K2jz
14 názorů