"Crème fraîche" (z tibetské kefírové houbičky)
Crème fraîche se vyrábí ze smetany, do které se přidávají mléčné bakterie. K přípravě můžeme použít i tibetské kefírové houbičky. Výsledkem je hustá, lahodná, příjemně nakyslá smetana. Použít ji lze například ke grilované zelenině.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 050 kJ / 729 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 75,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Určitě půjde i ze samotného kefíru a smetany, ale houbiček máme dost, tak jsem nechala pracovat je.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 2. 2016 16:09
Moc děkuji Iva
waccky@seznam.cz
26. 10. 2015 12:08
25. 10. 2015 21:58
25. 10. 2015 21:55
libor.blaha@email.cz
25. 10. 2015 19:24
30. 5. 2015 20:15
29. 5. 2015 17:02
29. 5. 2015 16:53
26. 5. 2015 14:31
26. 5. 2015 14:30
26. 5. 2015 14:20
Jo a rozmrazuj je pomalu v ledničce, ne naráz a prudce, rozhodně ne v mikrovlnce. Nejlépe fakt normálně v ledničce.
cecilka: nene, kombucha je jiná houba, podobná spíše lišejníku - tady odkaz.
http://www.kombucha.wbs.cz/Co-je-to-kombucha.html
Kefírovka, tedy tibetská houbička, je kombinace bakterií a kvasinek v bílkovinách, tucích a cukrech.
Tady si porovnej obě houby
http://www.kombucha-kefir.wz.cz/kefirka.html
26. 5. 2015 14:12
Vďaka za informáciu.
26. 5. 2015 14:01
26. 5. 2015 13:45
26. 5. 2015 12:05
Nebo by mohla pomoct spagetka, která píše, že neví co s nimi....spagi, pomoct!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 2 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 14 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 44 minutami
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 1 hodinou
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 1 hodinou
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 2 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 3 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 11 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 11 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 15 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 16 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Jak připravit zakysanou smetanu ze dvou ingrediencí: Nic jednoduššího nenajdete
Vynikající sirup z bezových květů zastudena si můžete připravit právě teď. Kromě bezu stačí citron a pár ingrediencí
Další recepty
Tématické fráze: crème fraîche tibetský kefír tibetská kefírovka houbami kerírová houbička kefirova kombucha tibetské hobičky creme fraiche z tibetske houby kefir z houbicek kefírový cedník creme fraiche recepty kombucha kefírovka smetana kefír 24 hodin kombucha-kefirovka kefír z kombuchy kombucha v naložený v mléce smetana z kefírové houby tibetskou kefirovou houbu kombucha v mléce huba tibi recepty z creme fraiche
Suroviny: smetana ke šlehání, houba kefírová
"Crème fraîche" (z tibetské kefírové houbičky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Jz2
25 názorů