Bezová panna cotta s rebarborovo-švestkovou omáčkou
Z voňavých květů černého bezu, si můžeme připravit tyhle malé a roztomilé bábovičky s výbornou ovocnou omáčkou. Kdo má rád sladké dezerty z vařené smetany, musí tento recept určitě vyzkoušet.
Suroviny pro 6 kusů
6 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 555 kJ / 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,90 g |
Tuky | 3,72 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 24 mg |
Sodík | 65 mg |
Sůl | 0,11 g |
Sacharidy | 7,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Množství je na asi 6 malých báboviček panna cotty.
Tento a všechny mé další recepty najdete na http://www.mamavkuchyni.blogspot.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 6. 2015 10:46
15. 6. 2015 17:53
Chuť i samotné panna cotty byla skutečně delikátní . Podávala jsem pouze s jahodami rozmačkanými s cukrem a musím říct, že ta čistá jahodová chuť k bezinkám pasovala taky výborně a v tom horku, jaké panovalo o víkendu, to bylo skvělé osvěžení.
Zřejmě jsem nedělala naposledy takže fotka možná časem bude
5. 6. 2015 23:39
5. 6. 2015 23:37
Dobře jsem udělal
Kosmatice sama je dost voňavá, ale podle tohoto rcp jí aromatizovaná panna cotta je tak delikátní chuti že dávat k ní ještě cokoli jiného tu fantastickou, jemnou chuť totálně "zabije".
V neděli tedy budu podávat bezovou panna cottu pouze samotnou, popř. jen se šlehačkou...
2. 6. 2015 21:36
2. 6. 2015 12:26
2. 6. 2015 11:59
2. 6. 2015 11:54
2. 6. 2015 11:49
Teď čtu - Ty želatinu opravdu vaříš?
2. 6. 2015 11:38
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 22 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 22 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
Hanyday uvařila před 33 minutami
Sojové boby po bakoňsku
Renda95 uvařila před 2 hodinami
Tvarohová bábovka od Výbušné
Renda95 uvařila před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Original.styl@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
divozenka666 uvařila před 2 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 9 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 10 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 14 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít květy černého bezu v kuchyni. Bezový sorbet, cheesecake, panna cotta a další speciality podle oblíbených receptů
Univerzální rebarborová omáčka: Vanilka skvěle doplní sladkokyselou pikantní chuť. Ozvláštní nejen grilované maso nebo sýr, ale i zmrzlinu
Byliny v kuchyni: Květy černého bezu můžete usmažit, z plodů uvařit sirup nebo želé
Další recepty
Tématické fráze: bezová šlehačka
Suroviny: smetana ke šlehání, mléko plnotučné, želatina prášková, cukr, lusk vanilkový, rebarbora, kompot švestkový, skořice
Bezová panna cotta s rebarborovo-švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2E9P
10 názorů