Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Doma sušený žitný kvásek

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 11. 2015 09:48

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/doma-suseny-zitny-kvase...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

babina

26. 11. 2015 20:23

Moje maminka v Krkonoších si kvásek na kyselo uchovávala v hrnci.Jakmile zavařila kyselo,tak zbytek si kroužením hrnku vlastně rozetřela po stěnách a nechala uschnout.Když potřebovala,tak ho ze stěn odrobila namočila a potom opět použila

cibulinecka

23. 11. 2015 21:23

Taky moc děkuji,skvělé,nerada bych o něj přišla.Někdy se mi stane,že se k pečení přes týden nedostanu a co potom???:-p

maiva maiva

21. 11. 2015 16:02

Ivo, na co ještě nepřijdeš:-O super nápad+:yes::yes:

zizala zizala (moderátorka)

20. 11. 2015 13:39

Aha, takže příště raději nemrazit, ale sušit :yes: Já jsem taky několikrát kvásek zahubila:-8:-8, jednou jsem mrazila a po rozmražení mu trvalo týden, než se dostal zase do kondice. Pobyl si chudák v mrazu víc než půl roku.

cathleen cathleen

20. 11. 2015 12:59

To je fajn, že se vám návod hodí.:-)
Než kvásek rozetřete po plechu, neměl by přezrát. I proto, že i na tom plechu pořád pracuje, ještě než uschne.

Hedwika: ještě jsem sama nevyzkoušela (ale tohleto sušení kvásku je mnohokrát vyzkoušeno od jiných, včetně jeho pozdější aktivace). Postupovala bych tak, že po objevení bublinek kvásek normálně nakrmím a uvidím, jak vyběhne - mělo by to být bez problémů. Musí být schopný v pohodě zdvojnásobit svůj objem.;-)

Mirka

20. 11. 2015 11:55

Vynikající. Určitě tohoto nápadu využiji.

mika59 mika59

19. 11. 2015 16:35

Super :yes::yes::yes:

Hedwika

19. 11. 2015 10:57

Skvělý nápad.:yes::yes::yes: Moje kvásky, i při vší mé snaze, několikrát nepřežily moji péči.:-( Ještě bych poprosila o doplnění postupu po namočení, kolikrát nakrmit, než jde použít výrobě kváskového chleba.

Betyna

19. 11. 2015 10:16

:yes: parádní, já už kvásek i v uzavřené plastové krabičce mrazila, po rozmrazení jde normálně krmit a použít. Jen je na to potřeba včas myslet, aby ho člověk včas vytáhl z mrazáku...

spagetka spagetka

19. 11. 2015 10:04

Sušit by mě ho nenapadlo, dobrý nápad :yes::yes::yes: Takže jen na vzduchu bez trouby apod. To musím zkusit, díky :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sušený chlebový kvásek sušení kvásku založení žitného kvásku jak usušit kvásek kvásek do mrazáku jak sušit kvásek aktivace sušeného kvásku jak usušit žitný kvásek kyselo ze suseneho kvasku chleba ze sušeného kvásku chleb že sušeného kvasku sušení žitného kvásku chleba ze sušeného žitného kvásku založení kvásku chléb ze sušeného žitného kvásku jak sušit žitný kvásek založení nového kvásku aktivace kvasku jak ususit kvasek v troubě zitny kvasek postup

Suroviny: kvas žitný

TopRecepty.cz

Doma sušený žitný kvásek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNmV