Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka na červeném víně, kořenové zelenině a domácích povidlech

Hovězí líčka byla dříve odpadovým masem, jejich popularita vzrostla díky televizním pořadům. Upravují se pomalým dušením. Tato jsou dušená na víně a zelenině a podávaná s bramborovou kaší. Recept je časově náročný, ale chuť výborná.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 450 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 420 min

450 min (30 min příprava + 420 min tepelná úprava)

14. 3. 2016 11:33

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Nutriční hodnoty

Energie9 760 kJ / 2 333 kcal
Bílkoviny325,71 g
Tuky46,55 g
Vláknina37,24 g
Cholesterol 734 mg
Sodík 1,07 g
Sůl2,24 g
Sacharidy75,86 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tip: Z ořezů masa můžete udělat vývar, vhodný k podlití líček.

http://cesnekacibulezakladmojikuchyne.blogspot.cz/...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Danny668 Danny668

14. 9. 2019 14:54

:yes::yes::yes: tak to je moc dobrý recept!!! Právě jsem dovařila a dojedla <3 Držela jsem se receptu, jen místo povidel jsem dala ty brusinky. Luxus !!!! děkuji :)

linkstrem

18. 3. 2016 13:20

Ještě bych chtěl dodat,že Vás tento jedinečný a výborný pokrm bude stát poněkud více finančních prostředků,než třeba bramborový guláš,kuře či knedlo,zelo,vepřo!Ale opravdu to stojí za ten krásný gurmánský prožitek!Dobrou chuť!!!

Tak samozřejmě, Pohlreichovy líčka jsou vyhlášená a někdy loni nám je táta připravil na chatě a málem jsme se blahem rozpustili. :D Já zvolila zalití líček vínem hlavně z časových důvodů. Mám ráda jídlo, které se o sebe postará samo, pomazlím se až s finálním dochucením, které mi zabere asi nejdéle z celého vařícího procesu. :D Povidla jsem si dělala doma na podzim ze směsi hrušek, jablek a švestek. Na tyto líčka jsem měla pozvané hosty a všichni moc chválili, včetně mého táty, který je velký kritik. S poznámkou o víně souhlasím, víno je nositel chuti a je potřeba se neodbývat. Ale kdo se pustí do líček, věřím, že není žádný začátečník a víno koupí dobré. :) Děkuji za zpětnou vazbu linkstrem.:-K

linkstrem

17. 3. 2016 02:29

Povidla vyzkouším příště a uvidím,co je lepší.Jednou jsem dal šípkový džem od Darbo a taky to bylo vynikající!

linkstrem

17. 3. 2016 02:25

A úplně na závěr taky dám máslo a štráfek hořké čokolády!

linkstrem

17. 3. 2016 02:20

Moc se mi líbí,že autor používá stejně jak já přepuštěné máslo!Já dávám s domácím sádlem půl na půl.

linkstrem

17. 3. 2016 02:12

K líčkám se musím přiznat mě přivedl Pohlreich!Už jsem je vařil asi dvacetkrát a vždy byli vynikající.Dělám je v podstatě stejně,jen místo povidel dávám brusinkový džem od Darbo.Na víně záleží hodně!Musí být opravdu kvalitní a mě se nejvíc osvědčilo portské!A lít po částech a nechat pěkně vydusit a pak zase trochu a vydusit a stále to opakovat!Je to celý proces.A na závěr až je víno vydušené tak zalít vývarem,hovězím a ostatní jak uvedeno v tomto receptu!

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí líčka na červeném víně hovězí líčka pohlreicha hovězí líčka hovězí líčka na červeném víně pohlreich hovězí líčka na víně hovězí líčka na červeném víně podle pohlreicha hovezi na cervenem vine hovezi líčka na víně podle pohlreicha hovězí líčka podle pohlreicha hovězí líčka na víně s kořenovou zeleninou hovězí na červeném víně a zelenině hovězí líčka recept hovězí líčka podle pohlreicha recept hovězí líčka na víně pohlreich lička na víně pohlreich hovězí líčka recepty líčka na víně recept hovězí lička pohlreicha recept hovězí lička pohlreich lička na červeném vine

Suroviny: líčka hovězí, cibule, česnek, víno, celer, mrkev, petržel, bobkový list, koření nové koření, vývar hovězí, ghee, máslo, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, povidla švestková, tymián, mrkev, petržel

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na červeném víně, kořenové zelenině a domácích povidlech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lgX5