Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tangzhong

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 6. 2016 15:46

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ze stránek Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

22. 6. 2016 00:07

cathleen: díky;-)

cathleen cathleen

21. 6. 2016 14:26

Majkaa: vím, že na fb ve skupině Pečem pecen to do nějakého chleba dávali. Ale nepotřebuji tangzhong využít za každou cenu nějak - jakkoliv, pro mě je nejcennější jeho využití ve sladkém kynutém těstě.
Nadýchaný a měkounký kváskový chleba, který vydrží dlouho jako čerstvý, umím udělat i bez tangzhongu;-)

Majkaa Majkaa

21. 6. 2016 14:22

Dá se to použít i do kváskového chleba, nebo jen do kynutých sladkých výrobků:-O

cathleen cathleen

21. 6. 2016 12:22

magdalenka: asi tak :-)

magdalenka magdalenka

21. 6. 2016 12:17

cathleen: Keď mám viac času, rada experimentujem, skúšam nové veci. A pretože mám rada kysnuté cesto, zvlášť v tejto oblasti. Tiež som thang zong vyskúšala - ale v slaných rohlíkoch. Boli proste inakšie, ako obyčajné kysnuté cesto. Mäkké a ľahké aj na druhý deň. Kto nevyskúša, neuverí...:-D

cathleen cathleen

21. 6. 2016 05:57

Nadja: díky za upozornění - ano, chybělo mi tam v bodu 5. upřesňující slovo -kynutého-......jde o způsob, jak dosáhnout opravdu nadýchaného, měkounkého kynutého pečiva.....
V tangzhongu zželatinuješ nejméně 5% mouky - tj. pokud v uvedeném receptu místo 50 g mouky použiješ 25 (což je 5%), zbyde ti i mléko na kvásek. Ale na tangzhong bych použila mouku hladkou....polohrubá je naše česká specialita a nevím, jestli to z ní půjde.;-)
Co se týká použitých surovin, v Surovinách mám mouku a vodu - vše z daného receptu.

Tangzhong se asi nejvíc používá do kynutého sladkého pečiva - briošek, loupáčků, mazanců, sladkých chlebů toustového typu atd., i ve vánočce jsem ho viděla.
Zatím jsem zkusila v loupáčcích, musím znovu a nafotit a pak přidám recept i sem;-)

Nadja Nadja

21. 6. 2016 00:21

Ivo, prosím Tě, nějak tomu nerozumím - jedná se o směs, kterou přidáváš do těsta kynutého nebo i jiného?:-?
:-? V kynutém těstě nahradí droždí, nebo se dává i droždí v množství podle receptu?
:-? A použitá voda nahradí tekutinu přidávanou do těsta?
-----------------------------
Např recept na buchty:
500 g mouky polohrubé - 50 g odeberu na tangzhong
250 ml mléka vlažného - použiji na tangzhong ?:-O
20 g droždí - kvásek
50 g cukru
špetka soli
1 žloutek
60 g tuku rozpuštěného
-----------------------
Na tangzhong odeberu 50 g mouky a místo 250 ml mléka použiji vodu? Pak už mi nezbyde tekutina na kvásek, bude-li se dělat.

spagetka spagetka

20. 6. 2016 16:00

Rozhodně zajímavé, někde jsem takový postup kdysi slyšela, ale nikdy nedělala. Nebrání taky trošku nadýmání z čerstvého pečiva? Jak budu mít teď trošku čas, vyzkouším :yes:
Teď mě napadá, nemohli to dělat i naši předci, samozřejmě by tomu asi řikali jinak? já pořád nemůžu přijít na to, kde jsem to slyšela, na netu určitě ne ....

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: thang zong brioška tangzhong thangzhong thangzong tanzhong a chleba tanzhong co nahradí droždí toustový chleba s tangzong tangzong recept recept thang zong recept na thang zong thang zong vánočka recept thang zong peceni tvarování kynutého pečiva tanghzong tangzhong chleba tangshong briosky s tangzhong kváskový chléb s tangzhong recept na tangzong

Suroviny: mouka, voda,

TopRecepty.cz

Tangzhong

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3XkM