Tangzhong
Suroviny pro 1
1
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 6. 2016 00:07
cathleen: díky
21. 6. 2016 14:26
Majkaa: vím, že na fb ve skupině Pečem pecen to do nějakého chleba dávali. Ale nepotřebuji tangzhong využít za každou cenu nějak - jakkoliv, pro mě je nejcennější jeho využití ve sladkém kynutém těstě.
Nadýchaný a měkounký kváskový chleba, který vydrží dlouho jako čerstvý, umím udělat i bez tangzhongu
Nadýchaný a měkounký kváskový chleba, který vydrží dlouho jako čerstvý, umím udělat i bez tangzhongu
21. 6. 2016 14:22
Dá se to použít i do kváskového chleba, nebo jen do kynutých sladkých výrobků
21. 6. 2016 12:22
magdalenka: asi tak
21. 6. 2016 12:17
cathleen: Keď mám viac času, rada experimentujem, skúšam nové veci. A pretože mám rada kysnuté cesto, zvlášť v tejto oblasti. Tiež som thang zong vyskúšala - ale v slaných rohlíkoch. Boli proste inakšie, ako obyčajné kysnuté cesto. Mäkké a ľahké aj na druhý deň. Kto nevyskúša, neuverí...
21. 6. 2016 05:57
Nadja: díky za upozornění - ano, chybělo mi tam v bodu 5. upřesňující slovo -kynutého-......jde o způsob, jak dosáhnout opravdu nadýchaného, měkounkého kynutého pečiva.....
V tangzhongu zželatinuješ nejméně 5% mouky - tj. pokud v uvedeném receptu místo 50 g mouky použiješ 25 (což je 5%), zbyde ti i mléko na kvásek. Ale na tangzhong bych použila mouku hladkou....polohrubá je naše česká specialita a nevím, jestli to z ní půjde.
Co se týká použitých surovin, v Surovinách mám mouku a vodu - vše z daného receptu.
Tangzhong se asi nejvíc používá do kynutého sladkého pečiva - briošek, loupáčků, mazanců, sladkých chlebů toustového typu atd., i ve vánočce jsem ho viděla.
Zatím jsem zkusila v loupáčcích, musím znovu a nafotit a pak přidám recept i sem
V tangzhongu zželatinuješ nejméně 5% mouky - tj. pokud v uvedeném receptu místo 50 g mouky použiješ 25 (což je 5%), zbyde ti i mléko na kvásek. Ale na tangzhong bych použila mouku hladkou....polohrubá je naše česká specialita a nevím, jestli to z ní půjde.
Co se týká použitých surovin, v Surovinách mám mouku a vodu - vše z daného receptu.
Tangzhong se asi nejvíc používá do kynutého sladkého pečiva - briošek, loupáčků, mazanců, sladkých chlebů toustového typu atd., i ve vánočce jsem ho viděla.
Zatím jsem zkusila v loupáčcích, musím znovu a nafotit a pak přidám recept i sem
21. 6. 2016 00:21
Ivo, prosím Tě, nějak tomu nerozumím - jedná se o směs, kterou přidáváš do těsta kynutého nebo i jiného?
V kynutém těstě nahradí droždí, nebo se dává i droždí v množství podle receptu?
A použitá voda nahradí tekutinu přidávanou do těsta?
-----------------------------
Např recept na buchty:
500 g mouky polohrubé - 50 g odeberu na tangzhong
250 ml mléka vlažného - použiji na tangzhong ?
20 g droždí - kvásek
50 g cukru
špetka soli
1 žloutek
60 g tuku rozpuštěného
-----------------------
Na tangzhong odeberu 50 g mouky a místo 250 ml mléka použiji vodu? Pak už mi nezbyde tekutina na kvásek, bude-li se dělat.
V kynutém těstě nahradí droždí, nebo se dává i droždí v množství podle receptu?
A použitá voda nahradí tekutinu přidávanou do těsta?
-----------------------------
Např recept na buchty:
500 g mouky polohrubé - 50 g odeberu na tangzhong
250 ml mléka vlažného - použiji na tangzhong ?
20 g droždí - kvásek
50 g cukru
špetka soli
1 žloutek
60 g tuku rozpuštěného
-----------------------
Na tangzhong odeberu 50 g mouky a místo 250 ml mléka použiji vodu? Pak už mi nezbyde tekutina na kvásek, bude-li se dělat.
20. 6. 2016 16:00
Rozhodně zajímavé, někde jsem takový postup kdysi slyšela, ale nikdy nedělala. Nebrání taky trošku nadýmání z čerstvého pečiva? Jak budu mít teď trošku čas, vyzkouším
Teď mě napadá, nemohli to dělat i naši předci, samozřejmě by tomu asi řikali jinak? já pořád nemůžu přijít na to, kde jsem to slyšela, na netu určitě ne ....
Teď mě napadá, nemohli to dělat i naši předci, samozřejmě by tomu asi řikali jinak? já pořád nemůžu přijít na to, kde jsem to slyšela, na netu určitě ne ....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 4 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 14 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 4 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 5 hodinami
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 6 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 7 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 7 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: thang zong brioška tangzhong thangzhong thangzong tanzhong a chleba tanzhong co nahradí droždí toustový chleba s tangzong tangzong recept recept thang zong recept na thang zong thang zong vánočka recept thang zong peceni tvarování kynutého pečiva tanghzong tangzhong chleba tangshong briosky s tangzhong kváskový chléb s tangzhong recept na tangzong
Tangzhong
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3XkM
8 názorů