Pečené bliny s kaviárem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 095 kJ / 740 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,66 g |
Tuky | 17,81 g |
Vláknina | 6,95 g |
Cholesterol | 284 mg |
Sodík | 1,78 g |
Sůl | 4,38 g |
Sacharidy | 110,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
» Už jste někdy ochutnali ruské bliny? Nevadí napsal jsem vám recept. Je jednoduchý, i když není právě laciný. Ale koneckonců ten kaviár můžete vynechat. Bliny jsou vlastně naše známé lívance. V Rusku je však pečou z ječné mouky, neslané a veliké jako talíř. Po upečení klademe bliny na sebe, aby zůstaly dlouho vlahé. To je vše. Když jich máme už dost napečeno, dáme se do jídla. Teď příjde však to nejdůležitější. Když položíme blin na talíř, dáme na něj trochu kaviáru, plátek uzeného lososa, kousek matjesa v oleji, sardelové očko, vypeckovanou olivu, kousek kapie nebo jinou ingredienci v této tónině. Pak vše zabalíme do blinu, polijeme horkým rozpuštěným máslem a hustou smetanou. Když pak ochutnáte, rozplesají se vám všechny chuťové buňky, kolik jich v ústech vůbec máte. Necháte je plesat, pokud těch blinů nesníte aspoň pět. Poprvé jsem jich snědl asi sedm, ale to je moc. Bliny volají přímo po vodce. nebraňte se tomu. byli byste sami proti sobě. Chvílemi se vám zdá, že byly vymyšleny, aby se k nim mohla vodka vydatně pít. Každý blin si žádá, a to dost naléhavě a přísně, aby byl ihned spláchnut stupečkou vodky. Ale spíš větší číškou. Ať vám tedy chutná.«
(Jaroslav Seifert, 1901-1986, český básník: "Všecky krásy světa", Praha 1982)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2016 15:48
25. 10. 2016 18:32
25. 10. 2016 09:28
25. 10. 2016 09:18
25. 10. 2016 08:16
25. 10. 2016 07:49
25. 10. 2016 07:44
Jo a recept
25. 10. 2016 07:42
25. 10. 2016 07:17
25. 10. 2016 07:02
24. 10. 2016 21:48
24. 10. 2016 21:05
24. 10. 2016 20:56
24. 10. 2016 20:53
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Alaala uvařila před 14 minutami
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 5 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 5 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 10 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 11 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 11 hodinami
Polévka z libečku s kroupami
komajda065 uvařila před 11 hodinami
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Bramborové knedlíky
Krize uvařila před 13 hodinami
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila 29. 4. 2024 19:49
Další recepty
Tématické fráze: bliny s kaviárem bliny z brambor ruské mini bliny recepty s kaviárem bramborove bliny co s kaviárem očka s kaviárem recept na bliny bliny recept recept na bliny z brambor jak se dela bliny bliny z trouby ruske bliny s kaviarem ruské bliny ozdoba blin s kaviarem bliny a kaviár vodka s kaviarem
Suroviny: mouka hladká, mouka pohanková, sůl, droždí sušené, mléko, smetana zakysaná, vejce, tuk, kaviár, smetana zakysaná, citron bio
Pečené bliny s kaviárem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z9Jg
14 názorů