Domácí kynutý knedlík s mákem a vanilkovou polevou (Germknödel)
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 15 035 kJ / 3 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,91 g |
Tuky | 232,66 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 1,68 g |
Sodík | 749 mg |
Sůl | 1,95 g |
Sacharidy | 304,78 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Germknödel, to je typický rakouský pokrm. Jedná se vlastně o velké kynuté knedlíky, plněné povidly a zalité vanilkovou omáčkou a posypané mákem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 1. 2017 15:56
Tohle zkusím... jen si opravte název - ve slově knedlík chybí "l"
11. 1. 2017 12:21
Tohle jídlo jsem si kdysi dávla v rakouských Alpách a vůbec jsme nevěděli, co mi přinesou. No, já jako nesnášenlivec sladkých jídel byla příjemně překvapená a moc mi to chutnalo.
10. 1. 2017 20:45
cathleen: Ivka, ja len konštatujem.
Ďakujem za palce nadol pri mojom komentári. Len by ma zaujímalo, čo zlé som napísala.
Ďakujem za palce nadol pri mojom komentári. Len by ma zaujímalo, čo zlé som napísala.
10. 1. 2017 20:41
Navíc recept tu už je, a to nejednou, což bohužel je vedle doslovného přepisování cizích receptů další nešvar těchto jinak velmi pěkných stránek.
10. 1. 2017 20:31
tejaja: dovolím si odporovat. Platit to přestane, pokud to přestaneme vyžadovat
Stále patří k základní slušnosti k převzatému receptu přidat zdroj.
Stále patří k základní slušnosti k převzatému receptu přidat zdroj.
10. 1. 2017 20:10
No, toto je aspoň ten lepší případ: autorka rcp skutečně realizovala a dokonce inovovala - ze dvou druhů pukačů udělala jeden: s mákem i omáčkou, že
10. 1. 2017 19:56
hosta: To už dávno neplatí.
10. 1. 2017 19:52
casino: ano - krásné, tento recept je z nich bezezbytku okopírován. Bývalo tu dobrým zvykem alespoň uvádět zdroj
10. 1. 2017 19:10
10. 1. 2017 18:33
kublanka?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 21 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 23 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 9 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 9 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 9 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 9 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 9 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 9 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 12 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 12 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně rozříznout vanilkový lusk? Jednoduchý postup předvede videonávod
Jamaican ginger cake: Pikantní verze perníku má výraznou chuť a vůni po zázvoru a vláčnost mu dodává jedna důležitá ingredience
Jak vyrobit dokonalý vanilkový extrakt? Jednoduchý postup ukážeme ve videonávodu
Další recepty
Tématické fráze: rakouský kynutý knedlík germknödel germ knedl rakouský germknodel velký kynutý knedlík domácí kynutý knedlík germ knodel kynutý knedlík s vanilkovou omáčkou germknedl kublanka germ rakouský knedlík s vanilkovou omáčkou rakousky sladký knedlík knedlík s vanilkovou omáčkou alpský knodel rakouský knodel rakouský kynutý knedlík plněný povidly rakousky plneny knedlik rakouský povidlový knedlík domácí kynuté knedlíky germknedl recept
Suroviny: mouka polohrubá, droždí čerstvé, mléko, cukr krupice, máslo, vejce, sůl, povidla švestková, lusk vanilkový, šlehačka, cukr krupice, žloutek
Domácí kynutý knedlík s mákem a vanilkovou polevou (Germknödel)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4nGJ
10 názorů