Domácí sekaná - jemná
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 240 kJ / 1 491 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 226,08 g |
Tuky | 62,34 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 9,63 g |
Sůl | 23,83 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 10. 2019 19:44
pavelk: tak já tolik sekaných najednou nedělám, stačí mi ta pekárna
22. 10. 2019 19:20
zdenka.s: i peču v pekárně, mám tu recept:
https://www.toprecepty.cz/recept/52297-jemna-sekan...
v receptu mám zahuštění troškou bezlepkové krupičky, místo ní se dá dát strouhanka, ale já ji už teď vlastně nezahušťuji vůbec, ono se to tak pěkně našlehá, že to není potřeba zahušťovat
https://www.toprecepty.cz/recept/52297-jemna-sekan...
v receptu mám zahuštění troškou bezlepkové krupičky, místo ní se dá dát strouhanka, ale já ji už teď vlastně nezahušťuji vůbec, ono se to tak pěkně našlehá, že to není potřeba zahušťovat
22. 10. 2019 18:42
Lenunka : v pekárně jsem sekanou ještě nedělala, na jakém programu mícháte a pečete v troubě nebo taky v pekárně ?
22. 10. 2019 15:53
Lenunka: Kdybys si všimla strukturu sekané v doplněných fotkách, tak je zřejmé, že maso bylo jen pomleté. Zatím co tento recept je projetý i ponorným. Kdybych měl kutr, tak sekanou dělám v něm.
22. 10. 2019 15:48
pavelk: dokážu si tam představit těch 800 + 200 g masa, co je uvedeno v surovinách
Nedokážu si představit to množství na fotkách "projet" ponorným mixerem
Nedokážu si představit to množství na fotkách "projet" ponorným mixerem
22. 10. 2019 15:29
pavelk: pro regiment
22. 10. 2019 15:07
Lenunka: Dokážeš si představit dělat takové množství, viz nový fotka, v pekárně, nebo ručně?
22. 10. 2019 14:51
Eja57: já většinou dělám sekanou v domácí pekárně, taky to nechávám hodně promíchat před pečením a je to úplně jiné než míchané ručně
22. 10. 2019 14:27
Eja57: Ano, i to je dobrý způsob, naplácat sekané na zadek.
22. 10. 2019 13:17
Líbí se mi ten postup zpracování mletého ( i tom, že tam není žádná houska) - babička mne vždycky učila s hotovou hmotou na sekanou mlátit o prkénko/pracovní desku nebo při menším množství přehazovat mezi dlaněmi, vyžene se z ní vzduch a dobře drží...ten hnětač asi funguje úplně jinak ale dle foto hodně dobře
Já tedy dělám sekanou podle babičky doteď, jen 50x opravdu ne...tak 10x s ní praštím a dost
Já tedy dělám sekanou podle babičky doteď, jen 50x opravdu ne...tak 10x s ní praštím a dost
21. 10. 2019 18:46
yanull: Děkuji. Na zpracování mletých mas si dávám obzvlášť záležet. Pokud míchám směs na sekanou, mozaiky a nebo na klobásky, tak provedu zkoušku, a to tak, že ze směsi odeberu kousek, vytvaruji placku a nalepím si ji na dlaň. Pokud vydrží viset déle než 10 vteřin, je směs řádně promíchaná, a nemusí být v ni žádné hovězí.
21. 10. 2019 15:31
Sekaná s hovězím masem se mi zdá více šťavnatější a hezky váže. Tato má pěknou strukturu. Je vidět, že je dobře propracovaná
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 11 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 1 hodinou
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 1 hodinou
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 3 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 3 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 4 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 4 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Bumbikm uvařila před 4 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Kometa10 uvařila před 5 hodinami
Hovězí roštěná
PavelM uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí strouhání do polévky je rychleji hotové než nudle. Poradíme s postupem
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Další recepty
Tématické fráze: domaci sekana jemná sekaná recept jemná domácí sekaná domácí jemná sekaná recept domací sekaná recept recept na domaci sekanou domácí sekaná postup domaci jemna sekaná jemná domácí k sekaná recept postup domaci na sekanou postup na domácí sekanou jemná domácí sekaná recepty domací sekaná jemná recept z mletyhop delat na sekanou masala a sekaná recept sekana v domaci pekarne sekaná recept domácí sekaná jemná recepty na domácí sekanou domacisekana-postup
Suroviny: maso vepřové mleté, maso hovězí mleté, česnek, majoránka, vejce, kmín celý, sůl, pepř
Domácí sekaná - jemná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p3NN
12 názorů