Svíčková omáčka z trouby
Osvědčená česká klasika - výborná svíčková. I když jí v každé rodině připravují jinak, výsledkem je vždy výborná omáčka připravená podle chuti té které rodinky, doplněná jemným knedlíkem, šlehačkou, případně i brusinkami.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 14 717 kJ / 3 517 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 202,81 g |
Tuky | 262,97 g |
Vláknina | 56,45 g |
Cholesterol | 864 mg |
Sodík | 15,86 g |
Sůl | 39,22 g |
Sacharidy | 59,01 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Omáčku můžete zalít i mlékem, je to zdravější varianta. Jelikož ji mám vždy hodně hustou, již nezahušťuji moukou. Ale pokud by se vám zdála málo zahuštěná, smíchejte šlehačku s moukou a nalijte do omáčky.
Pokud máte rádi brusinky, jistě si je dejte na na vyšlehanou domácí šlehačku.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Dobrou chuť! :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 1. 2020 23:49
Pardon, ano je to z plecka
18. 1. 2020 21:09
Loulalo: "Bofinka, vidíte, přeci jen je to svíčková.."
No, 8 větších mrkví,1,5 většího celeru na pouhých 800g masa vem čert...
...ale jestli to rozfofrované masééénko na fotečce je svíčková, pak jsem panna na Skálholtu
No, 8 větších mrkví,1,5 většího celeru na pouhých 800g masa vem čert...
...ale jestli to rozfofrované masééénko na fotečce je svíčková, pak jsem panna na Skálholtu
18. 1. 2020 17:42
Eja57: podle fotky bych řekla, že je to loupaná plec
18. 1. 2020 17:21
Loulalo: ok, takže i nadále zůstane tajemstvím, jaký kus masa byl v tomto receptu použit...pokud udám gramáž, stupně a dobu pečení, tak "masíčko" začátečníkovi! moc nepomůže, kráva je poměrně velké zvíře....
18. 1. 2020 16:46
Petro, super, jsem ráda, že chutnala
Dajdo, citron jsem nikdy nezkoušela, mohu vyzkoušet
Eja57, ne, kližka to opravdu není..
Bofinka, vidíte, přeci jen je to svíčková..
Dajdo, citron jsem nikdy nezkoušela, mohu vyzkoušet
Eja57, ne, kližka to opravdu není..
Bofinka, vidíte, přeci jen je to svíčková..
18. 1. 2020 15:28
No, nechci byt neuctive kriticka, ale omacka pripomina spise mrkvovo - celerovou kasi
18. 1. 2020 09:43
800 g hovězího "masíčka" ( v textu je i "masínko"") - nevím úplně, který kus krávy to je podle fotky samotného masa bych tipla možná i kližku??? Ale podle mne by určitě bylo ku prospěchu věci upečené maso do dodělání omáčky pevně zatáhnout do dvojitého alobalu, zpevní a dobře se pak krájí.
Jinak souhlasím s Dajdou, určitě citron přímo do pečení...(dávám do základu i trochu hořčice a i trochu brusinek, ale to je na každém)
Ten trik s vypuštěním restování základu před vložením do trouby se mi líbí, pečlivým seškrábáním výpečků ze stěn mísy bude asi výsledný efekt stejný jako restování předem....
Kdo má rád hodně hustou omáčku ( já...) a dost sladkou ( to já tak úplně ne, na 8 mrkví bych dala citron určitě), tomu bude určitě chutnat
Jinak souhlasím s Dajdou, určitě citron přímo do pečení...(dávám do základu i trochu hořčice a i trochu brusinek, ale to je na každém)
Ten trik s vypuštěním restování základu před vložením do trouby se mi líbí, pečlivým seškrábáním výpečků ze stěn mísy bude asi výsledný efekt stejný jako restování předem....
Kdo má rád hodně hustou omáčku ( já...) a dost sladkou ( to já tak úplně ne, na 8 mrkví bych dala citron určitě), tomu bude určitě chutnat
18. 1. 2020 08:05
Já jsem pro zlatou střední cestu: ani šlehačka, ani mléko, ale klasická 12 % smetana je pro mě tak akorát. Brusinky miluju, těch musí být hodně, bez ušlehané šlehačky, zvláště sladké (jak vám dají na talíř leckde v restauraci) se naprosto obejdu. Chválím absenci cukru (brusinky jsou dost sladké a udělají s pikantní nesladkou omáčkou fajn kontrast, ostatně mrkev přidá také sladkou chuť) a hořčice - zelenina a výpek z masa dodají omáčce mnohem lepší chuť. Přimlouvala bych se ještě za špetku tymiánu a určitě citrón - nakrájet na plátky (může být i s kůrou) a dát péci s masem. Na talíři ho už mít nemusím!
17. 1. 2020 22:27
Dobrý den, přidala jsem fotečku, svíčková super.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 54 minutami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 18 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 33 minutami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 11 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 11 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 12 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 13 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: svíčková v troubě svíčková z trouby svíčková pečená v troubě svíčková recept vepřová panenka s omáčkou vepřová panenka recept recept na svíčkovou v troubě svíčková do trouby vepřová panenka recepty svičkova v v troube svíčková recept trouba recept svickova v troube recepty omáčky recept na svíčkovou svíčková recept v troubě svíčková na smetaně z trouby dobrá svíčková z trouby vepřová panenka vepřová panenka v troubě veprova svíčková v troubě
Suroviny: mrkev, celer, cibule, petržel, jalovec, koření nové koření, pepř, sůl, máslo, maso hovězí, špek, smetana na vaření
Svíčková omáčka z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pvwn
9 názorů